A velencei kalmár - Komáromban rendez Szőcs Artur

Megtartották A velencei kalmár olvasópróbáját a Komáromi Jókai Színházban. A darabot Szőcs Artúr rendezi

Olvasoproba

 

A darabról:

 

A velencei kalmárShakespeare 1596-ban, legtermékenyebb darabírói korszakában, a nagy vígjátékok és nagy tragédiák korszakában írta. A darab a virágzó tengeri kereskedelem központjában, a nyitott, nyüzsgő, karneválos Velencében és Belmont zárt mesevilágában játszódik.


Bassanio fiatal, nemesi származású barátjától, Antoniotól, a velencei kalmártól egy nagyobb összeget kér kölcsön, hogy elhajózhasson Belmontba, és megkérhesse a szépséges Portia kezét. Azonban Antonio minden vagyonát bárkáinak szállítmányaiba fektette. Felkeresik hát a zsidó uzsorást, Shylockot. Bár Antonio korábban már többször kifogásolta az uzsorás lelketlen üzleteit, amiért Shylock neheztel is rá, most üzletet kell kötniük. Shylock feltétele: ha Antonio nem tudja időben törleszteni a kölcsönt, akkor kivághat egy fontnyi húst a testéből…

 

Szocs Artur - rendezo


Shylock szerepében Fabó Tibor lép színpadra, a további főbb szereplők: Ollé Erik (m.v.), Bárdos Judit (m.v) ésSzabó Viktor. A díszletet Kalácska Gábor, a jelmezeket Gadus Erika tervezi, a zeneszerző Dinyés Dániel. Az előadást Szőcs Artur rendezi, a bemutató 2014. május 2-án 19 órakor lesz.

 

Forrás: Komáromi Jókai Színház

 

süti beállítások módosítása