Április közepéig lehet jelentkezni a roma kulturális pályázatra

A roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására kiírt pályázat benyújtási határideje 2014. április 13-ra módosult – közölte az Emmi - Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság.

A nyerteseket hazai forrásból támogatja a minisztérium; összesen 50 millió forintra lehet pályázni roma kulturális események megvalósításának, kulturális tartalmak és termékek elérhetővé tételének támogatására. Tavaly a 251 beérkezett pályázatból 142 nyert el támogatást.

 

emmi-logo

 

A pályázat keretében két komponens valamelyikére nyújtható be pályázat. Az "A" komponens a roma képzőművészet és irodalom támogatására irányul, és a művészek és művek bemutatására teremt alkalmat.

 

A "B" komponens kulturális események támogatására pályázható meg. A pályázat keretében a roma művészek műveinek és roma vonatkozású művek bemutatására – időszaki kiállítások, irodalmi estek, felolvasások, filmbemutatók, színházi- és táncelőadások útján –, illetve a helyi szintű közösségfejlesztésre és a roma kultúra bemutatására, megismertetésére lehet támogatást nyerni.


"Közös célunk az, hogy jelen pályázat emelni tudja a roma kultúra megbecsülését, elősegítse annak megfelelő rangra emelését" - írja az államtitkárság.

 

A pályázat itt elérhető.

 

Forrás: OS/MTI

 

süti beállítások módosítása