Olaszországban vendégszerepel a Győri Balett

A tavalyi turné után a társulat most két városban, Torinóban és Cuneóban lép színpadra.

Kiss János, a Győri Balett igazgatója az MTI-nek szerdán elmondta, táncosai nagyon jó kritikákat kaptak még decemberben a hat olasz nagyvárost érintő turnéjukon. Részben ennek köszönhető a mostani meghívás is. Ezúttal 16 táncossal utaztak el.

 

gyori balett

Fotó: gyoribalett.hu


Először Cuneóban, a Teatro Toselli Di Cuneo társulatával lépnek fel közös esten, és a La vie en Rose – Rózsaszínház című darab részleteit mutatják be csütörtökön. Az előadásban többek között Edith Piaf, Maurice Chevalier, Gilbert Bécaud és Jacques Brel élete elevenedik meg, és közben felcsendülnek örökzöldjeik is. "A Rózsaszínházzal az év elején német nyelvterületen turnéztunk, nagyon népszerű volt ott is" – emelte ki az igazgató.


A hétvégén Torinóban láthatja a közönség a győri balettművészeket, akik Velekei László koreográfiáját, a zeneszerzőnek emléket állító Kodály című táncjátékot adják elő. A torinoi fellépésre a Compagnia EgriBiancoDanza hívta meg a magyar társulatot. Az 1999-ben alakult olasz együttes magyar származású vezetője, Susanna Egri sokat tesz azért, hogy a magyar táncművészet megjelenjen Olaszországban – számolt be Kiss János.


A Kodály című produkciót az olaszországi turné után április 5-én és 6-án az Erkel Színházban mutatja be a Győri Balett, mellettük az Operaház balettegyüttese, a Pécsi Balett és a Szegedi Kortárs Balett társulata is színpadra lép.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása