A mosoly országa - Nagyszabású premier az Operettszínházban

Az évad nagyszabású operett-premierje, A mosoly országa mellett az immár hungarikum értékű műfaj több sikeres előadása, valamint musicalprodukciók is megtekinthetők az évad végén az Operettszínházban.

A májusi és júniusi előadásokra jegyek március 20-ától válthatók.

 

berlet 530x220px 4s

 

Régi adósságot pótol a Budapesti Operettszínház, amikor május 16-án bemutatja Lehár Ferenc operettjét, mely az egyetlen e műfajban, aminek a vége nem igazi happy end. Ahogy az alkotók fogalmaznak, a mosoly országa "keleti koloritban gazdag" zenés színházi mű, akárcsak Puccini Pillangóasszonya vagy Kálmán Imre Bajadérja.

 

A bécsi arisztokrata lány és a kínai diplomata szerelme romantikus mesének tűnik, de, a XXI. században - ha csak a kis Bhután állam uralkodójának és az ő magánéletének problémáit elemezzük - a helyzet szinte alig más.

 

Főbb szerepekben: Frankó Tünde, Bordás Barbara, Lukács Anita, Boncsér Gergely, Vadász Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid, Kádár Szabolcs, Dancs Annamari, Szendy Szilvi.

Rendező: KERO®.

 

EDV 7193

A Cirkuszhercegnő

 

Természetesen az évad utolsó két hónapjában láthatók lesznek a tavaszi premierjek. Így például Kálmán Imre A Cirkuszhercegnője, melyben szintén a szerelem a fő téma. 

 

Főbb szerepekben: Fischl Mónika, Bordás Barbara, Homonnay Zsolt, Vadász Zsolt, Stohl András, Mészáros Árpád Zsolt, Lehoczky Zsuzsa, Felföldi Anikó, Szendy Szilvi, Kékkovács Mara, Szabó Dávid, Peller Károly. Rendező: Verebes István.

 

edv 0685

 Amerikai komédia

 

Újra kifut majd az Átrium Film-Színházban a La Paz luxushajó, fedélzetén az Amerikai komédia című szvingjáték szereplőivel. Frank, a szívtipró kalandor megpróbálja megleckéztetni az ő makrancos hölgyét, Tonyt, a férfigyűlölő, munkamániás, besavanyodott fiatal üzletasszonyt.

 

A március végi bemutató zenéjét szvinges, dzsesszes dallamokkal és ritmusokkal az Artisjus és Fonogram-díjas komponista és szaxofonművész Bársony Bálint szerezte, aki a produkcióban maga is színpadra lép az általa vezetett zenekar élén. A librettót és a dalszövegeket Lőrinczy Attila írta, a harmincas évek nagy sikerű színpadi szerzőjének, Aszlányi Károlynak azonos című komédiája alapján.

 

Főbb szerepekben: Janza Kata, Dolhai Attila, Bálint Ádám, Földes Tamás, Falusi Mariann, Felföldi Anikó, Brasch Bence.

Rendező: Réthly Attila.

 

2opera w

 

Színre kerül ismét az évad egyetlen opera-premierje, méghozzá két Kossuth-díjas komponista tollából. Az egyfelvonásos műveket különlegességnek kínálják az érdeklődőknek, és egyben azoknak, akik most ismerkednek az operával.

 

Vidovszky László Nárcisz és Echoja ismert történet - amelyben a fiatal srác saját maga képébe szeretve fullad a folyóba.

A Váltságdíj, Baranyi Ferenc librettója alapján, Dubrovay László máshol még színre nem vitt, kiváló kortárs magyar operája napjainkban, egy kicsi, távoli, talán dél-amerikai országban játszódik. A produkciókat felnőtteknek és 16. évüket betöltött középiskolás csoportok tagjainak különösen ajánlják, akár rendhagyó zeneórával egybekötve!

 

Főbb szerepekben: Dániel Gábor, Szécsi Máté, Kelemen Dániel, Kristóf István, Homonnay Zsolt, Frankó Tünde, Molnár Ágnes, Farkas Tamás, Kun Ágnes Anna, Birta Gábor, Kalocsai Zsuzsa.

Rendező: Somogyi Szilárd.

 

Június 9-én pedig sor kerül még egy rendhagyó koncertre, a Princess hegedűvirtuózai lépnek az Operettszínház színpadára június 9-én, s természetesen továbbra is láthatók a sikerprodukciók a nagyszínpadon, a Raktárszínházban és a Tháliában.

 

Forrás: Budapesti Operettszínház

 

süti beállítások módosítása