Még látható a Játékok -„Barkács koncert" az Artus Stúdióban

Ma és holnap este még látható a Játékok c. „barkács koncert" az Artus Stúdióban!

jatekok 6

 

 

Mi is az a „barkács koncert"?

 

Debreczeni Márton színész-rendező, Kiss Péter zongoraművész és Vass Imre táncművész közös művészi kutatófolyamatban vettek részt - ennek esszenciáját mutatják meg a Játékok című előadásban. Kísérletük, komoly játékuk célja az volt, hogy visszataláljanak a zene és a tánc alapelemeihez, s azokat szabadon kezelve, játékosan tudjanak ezen elemekből ismét építkezni - organikusabban, szabadabban, a meglepetéseket üdvözölve.

 

1D3 8665

 

Az alkotók ajánlója a produkció elé

 

„Zenét játszani" – fogalmaz a legtöbb nyelv. A „Játékok" a szó eredeti jelentéséhez vezet vissza. Az alkotók elemeire bontják a hangot, a hangszert, a testet, a gondolatot. Leteszik a stílust, a hagyományt. Mint egy gyerek, úgy építik fel újra az elemeket – játszanak. A nyelvben, a hangszeren, a testen, a fejben.

 

Az alkotók a Műhely Alapítvány által koordinált Ismeretlen Kutatása program kedvezményezettjeiként kezdtek el közösen dolgozni. Az Ismeretlen Kutatása alkotóműhely, ahol a különböző művészeti ágakban dolgozó alkotók és a közönség közösen gondolkodhat arról, hogy mit is jelent az improvizáció a kortárs művészetben. Elmélyült munkára, kutatásra ad lehetőséget a program - kész produkció létrehozásának kényszere nélkül. Már a kutatási folyamat közben megszületett az igény Debreczeni Mártonékban, hogy tapasztalataikat egységgé formálva, előadás formájában mutassák meg a nagyközönségnek.

 

jatekok 9

 

 

Kritikus szemmel a darabról:

 

"Átgondolt, elmélyült, szellemes Játékokat látunk. Nem nehéz ebbe belefeledkezni." /Varga Anikó/

"Mintha lassított felvételt látnánk, de nem csupán a nézőtér felől, hanem minden irányból, a zongora belsejéből is, így alkalmunk lenne megfigyelni a hangszer működését és a zongorista mozgását, gesztusait, hallanánk a szívverését, ahogy a húrok és kalapácsok keltette rezgéseket is, mindezt külön-külön." /Turbuly Lilla/

 

jatekok 7

 

Játékok- barkács-koncert három férfira és zongorákra -

 

 

Előadók: Debreczeni Márton, Kiss Péter, Vass Imre

Tér: Körmendy Pál

Látvány: Bodóczky Antal

Hang: Nagy Ágoston

Konzultáns: Téri Gáspár

Fény: Kocsis Gábor

Rendező: Debreczeni Márton

 

Helyszín: Artus Stúdió, 1116 Budapest, Sztregova u. 7

Időpont: március 27-28-29

 

 

Támogatók: NKA, Filharmónia Budapest, E8labor

Jegyfoglalás: info@artus.hu

 

süti beállítások módosítása