Circus Classicus - Új produkcióval készül a Fővárosi Nagycirkusz

A klasszikus cirkuszművészetet idézi meg a Fővárosi Nagycirkusz Circus Classicus című új műsora, amelyben nyolc ország művészei 14 produkcióval és 4 állatszámmal március 29-től augusztus 31-ig várják a közönséget.

circus classicus

 

Az új műsor áttekintést ad a művészeti ág klasszikus elemeiből és megidézi a magyar cirkusz nagy alakjait is az idén 60. születésnapját ünneplő MACIVA és az idén 125 éves Fővárosi Nagycirkusz tiszteletére - emelte ki Kriza Zsigmond, a Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft. (MACIVA) igazgatója a program pénteki sajtótájékoztatóján.


A világszínvonalú produkciók között egyebek mellett tigris-, oroszlán- és elefántszámokat, magasdrót- és halálkerék-produkciót mutatnak be többek között orosz, brazil, kubai, olasz és magyar művészek - sorolta Richter József, a Fővárosi Nagycirkusz igazgatója.

 

DuoDeszka4

Duo Deszka (fotó. fnc.hu)


Az új műsorban fellép többek között Kim Kenneth dán illuzionista, a háromtagú orosz The Mednikov's csoport magaskötél számával, a dél-amerikai The Bazan Sisters egyensúlyozó produkciójával, Richter Flórián lovasakrobata produkciójával, míg a Baross Imre Artistaképző növendékeit a Duo Deszka csoport akrobatái képviselik.


Kriza Zsigmond beszélt arról is, hogy az idei évben két nagy műsorral készül az intézmény: a szombattól látható program a klasszikus, míg az őszi műsor a cirkusz művészibb, akrobatikus elemeket felvonultató arcát mutatja be.


Az évfordulók kapcsán a műsorok közben a magyar cirkuszművészet legendás alakjait megidéző archív összeállítást is láthat a közönség, így felelevenítik többek közt Baross Imre, Simon Tibor, Eötvös Gábor, Donnert János és Rodolfó legendás alakját.


A 125 éves jubileum jegyében a fogadócsarnok is kiállításnak ad helyet, amelyen a Fővárosi Nagycirkusz legismertebb igazgatóinak, világhírű artistáinak és bűvészeinek portréit mutatják be.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása