Kusturica-művet is bemutatnak a velencei operában

A klasszikus művek mellett néhány újdonság is szerepel a velencei operaház 2014-2015-ös évadának programján, köztük egy olyan, amelyhez Emir Kusturica írt librettót.

A velencei opera évada a Simon Boccanegra című Verdi-operával nyílik november 22-én; a darab ősbemutatója is Velencében volt 1857-ben. A novemberi előadáson Mjunk Vun Csung vezényel.

 

fenice - opera venezia

 

A dalszínház 18 bemutatót tervez a 2014-2015-ös szezonban, az újdonságok között van a szarajevói származású zeneszerző, Dejan Sparavalo Híd a Drinán című operája, amelyhez Emir Kusturica filmrendező írt librettót. A kétfelvonásos darab július 8-án mutatkozik be Olaszországban.Szerepel a kínálatban Bellinitől a Rómeó és Júlia, Rossinitől a Bruschino úr, valamint Mozarttól A varázsfuvola.


A 2015. májustól októberig tartó milánói világkiállítás miatt várható turistaáradatra való tekintettel a Fenice 128 estén lesz nyitva. "Célunk, hogy tovább növeljük az előadások számát, hogy megerősítsük jelenlétünket a piacon. Bevételeink negyede a jegyeladásokból származik, ami tavaly kilencmillió eurót jelentett" - mondta Riccardo Chiarot intendáns.

 

Az operaház 2013-ban már harmadik éve adott hírt kiegyensúlyozott mérlegről. Az 1792-ben alapított színház, amelyben Verdi és Rossini is vezényelt, 2003. december 14-én a nemrég elhunyt Riccardo Muti karmester által dirigált előadással nyílt meg újra, miután 1996-ban leégett.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása