Nem rendezhet a Salzburgi Ünnepi Játékokon Matthias Hartmann

A korábbi tervek ellenére nem Matthias Hartmann, a Burgtheater volt igazgatója rendezi Karl Kraus Az emberiség végnapjai című darabját a Salzburgi Ünnepi Játékokon.

Matthias Hartmann

Matthias Hartmann

 

Wilfried Haslauer salzburgi tartományfőnök és kuratóriumi elnök hétfő este sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy a Burgtheater felmentette Hartmannt e feladat alól.


"A Burgtheater ezen döntése nem fog változni" - közölte Haslauer.


A Burgtheater és Sven-Eric Bechtolf, az ünnepi játékok vezetője új rendezőt keres a darabnak. Az emberiség végnapjainak premierjét a tervek szerint megtartják július 29-én.


Josef Ostermayer kulturális miniszter március elején menesztette Matthias Hartmann igazgatót posztjáról egy nappal az után, hogy a pénzügyi botrány sújtotta osztrák nemzeti színház, a Burgtheater igazgatója bejelentette "ideiglenes" visszalépését a színház vezetésétől mindaddig, amíg nem tisztázódnak a korábbi évadra előzetesen kimutatott 8,3 millió euró (2,5 milliárd forint) hiány körülményei.


A miniszter szakértői véleményekre hivatkozott, amelyek szerint Hartmann súlyosan elhanyagolta a kötelességét, igazgatóként nem volt elég gondos, nem számolta fel a könyvelés és az ellenőrzés évek óta meglévő hiányosságait, ami pedig egy igazgató elemi kötelessége lett volna.

 

Forrás: Színház.hu, MTI

 

süti beállítások módosítása