Autizmussal élőknek tart előadást a Centrál Színház

Április 4 -én akadálymentesített előadást tart a Centrál Színház az autizmussal élő nézőknek, ehhez a Nemzetközi Cseperedő Alapítvány nyújt segtséget.

 

A Nemzetközi Cseperedő Alapítvány az Autizmussal Élők Világnapja alkalmából április 4-én konferenciát szervez, és ehhez kapcsolódóan az érdeklődő érintetteknek felajánlja a Centrál Színház előadását, az Asperger szindrómás fiú önállósodásáról (is) szóló A kutya különös esete az éjszakában megtekintését.

 

central

 

Az autista - barát előadás érdekében a Nemzetközi Cseperedő Alapítványtól a felkészítők megnézték az előadást. Aztán bejelölték az erős fény és hanghatásokat, az esetleges érzelmileg megterhelő jeleneteket. Ezeket előre átbeszélik a színházba érkezőkkel.

 

A színház honlapjára, a produkcióról készült fotók és videók mellé, már fölkerült két hangfile, így a színdarabban hallható hangeffektusok meghallgathatók.

 

A színházban érkező érintettek egy eligazító táblával találkoznak majd, amely arról tájékoztatja őket, hol van a nézőtér, a ruhatár, a WC és a csend szoba. Ez utóbbi azért szükséges, hogy ha valakinek megterhelő lenne az előadás, visszahúzódhasson pihenni.

 

süti beállítások módosítása