Ördögkatlan - A Katona és a Forte az idei díszvendégek között

A Katona József Színház, Lajkó Félix, Horváth Csaba és a Forte Társulat, valamint Lengyelország is díszvendég lesz az idei Ördögkatlan Fesztiválon, amelyet augusztus 5. és 9. között rendeznek meg négy Baranya megyei településen.

ordogkatlan

 

 

A fesztivál, amelynek idén is Nagyharsány, Kisharsány, Palkonya és Beremend ad otthont, már hagyományosan a Quimby koncertjével indul augusztus 5-én este. A díszvendégek több napon keresztül részt vesznek a fesztivál életében, több produkcióval készülnek, így különböző oldalaikról ismerheti meg őket a közönség - áll a szervezők közleményében.

 

Az idei díszvendégek között van Lajkó Félix, aki különböző formációkban fog muzsikálni. A budapesti Katona József Színház többek között a szabadkai Népszínház Magyar Társulatával közösen létrehozott - az idei POSZT versenyprogramjába is beválogatott - Vörös című előadással és A mi osztályunk című darabbal szerepel a fesztiválon.

 

 

 

 

Horváth Csaba rendező-koreográfus és a Forte Társulat is több előadással érkezik az Ördögkatlanra, amelynek Lengyelország is a díszvendége lesz. A fesztivál négy falucskájában így időről időre felbukkannak majd lengyel workshopok, zenekarok és utcaszínházi társulatok.


A csillagos ég alatt tartott koncertek sorában a tavalyi produkció, Mozart Requiemje után most Beethoven IX. szimfóniája következik, mintegy 120 fellépővel.


A fesztiválra már kaphatók bérletek elővételben kedvezményes áron, első lépcsőben május közepéig 8 ezer forintért. A szervezők ebben az évben is meghirdetik a fesztivál megrendezését támogató szponzorbérletet, amelynek ára 50 ezer forint. A bérletekről részletesen itt olvashat.


További információ a www.ordogkatlan.hu oldalon található.

 

Forrás: MTI

Leadfotó: ilovepecs.hu

 

 

 

süti beállítások módosítása