Új játszóhelyet avat a Karinthy Színház

A holokauszt-emlékév alkalmából színpadra vitt Anna Frank c. előadását rendhagyó helyszínen, egy e célra felújított padlástérben mutatja be a Karintthy Színház.

A Karinthy Színház az előző évadban mutatta be Vidovszky György rendezésében a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Iskolával közösen készített Anna Frank jegyzetek című előadását. Karinthy Márton igazgató az MTI-t hétfőn arról tájékoztatta, hogy a holokauszt-emlékév alkalmából a produkciót elköltöztetik és áprilistól rendhagyó helyszínen, egy külön e célból felújított, kialakított padlástérben mutatják be ismét a közönségnek.

 

anna frank

Fotó: karinthyszinhaz.hu

 

A korábbi helyszínhez, a Rumbach Sebestyén utcai zsinagógához csak részben hasonlító játszóhelyen az előadás szereplői és nézői együtt járják végig a bezártság, az egymásra utaltság és a tehetetlenség stációit, megjelenítve a kirekesztettség és a stigmatizáció olykor még napjainkban is fellelhető formáit.


A Karinthy Színház meghívott színészei - többek között Szalay Mariann, Egyed Attila, Felhőfi Kiss László és Császár Réka -, valamint a Nemes Nagy Ágnes Színészképző 15 közreműködő növendéke az ismert történetet alapul véve egy ma is aktuális témákat feszegető értelmezésben dolgozza fel a második világháborúból fennmaradt naplót.


"Szituációs játékokkal, a nézők aktív részvételével és beavató drámafoglalkozásokkal egybekötve szeretnénk minden korosztály számára értelmezhetővé, megélhetővé és feldolgozhatóvá tenni az egyszeri történeten túl azt is, ami mindannyiunkkal megtörtént vagy megtörténhet. Azért, hogy ne történhessen meg újra" - hangsúlyozta Karinthy Márton.

 

Az előadás legközelebb április 10-én, 11-én és május 5-én látható 16 és 19 órától a 11. kerületi Thallóczy Lajos utca 1-ben, a Nemes Nagy Ágnes Művészeti Szakközépiskola épületében.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása