Végrendelet - Új bemutatójára készül a Hátsó Kapu

Végrendelet címmel 2014. április 3-án, csütörtökön 20 órától Danyiil Harmsz írásai alapján zenés képes élménybeszámoló látható a Dohány utcai független befogadószínházban.

 

„Beindult az új emberi gondolkodás, folyásnak indult. Folyós lett. A régi emberi gondolat azt mondja az újról, hogy „zavaros". Hát ezért tartják egyesek zavarodottnak a bolsevikokat." (Harmsz IX. állítása)

 

 

„Harmsz éberebb volt a császárnál: látta a gépezet mögötti űrt és az üresség mechanizmusát, látta azt a határvonalat, ahol a telítettség átcsap a semmibe - innen ered alakjai határozatlansága, személytelensége, és innen sekélyes, mechanikus nyelvezete." (Geréb Tamás)

 hatsokapu

 

 

Az előadásban a Hólyagcirkusz Társulat két alapítótagja, Rácz Attila és Szőke Szabolcs mellett egy fiatal színésznő, Nagy Bianka idézi meg a tavaly magyarul is kiadott orosz abszurd szerző világát. A sztálinizmus levegőjére illetve a diktatúra szorításából a szürreális alkotásokban felszabaduló művész gondolkodására leginkább jellemző álomszerű színpadképeket a mai magyar valóság tapasztalata is inspirálta.

 

 plakat

 

VÉGRENDELET

Zenés-képes élménybeszámoló Danyiil Harmsz és Anna Ahmatova művei alapján, Hetényi Zsuzsa, Rab Zsuzsa és Bratka László fordításainak felhasználásával.

 

Szereplők: Nagy Bianka, Rácz Attila, Szőke Szabolcs

Zene: Szőke Szabolcs

Animáció: Ászity Boglárka

Munkatársak: Németh Márta, Szerencsés Rita

 

Előadások: 2014. április 3-án, 7-én és 14-én 20 órától

 

Helyszín: HÁTSÓ KAPU, 1074 Dohány utca 13.

Játékidő: 60 perc

Jegyár: 1500 HUF

 

http://www.jegy.hu/program/vegrendelet-50196

http://vegrendelet-antiblog.blogspot.hu/

https://www.facebook.com/pages/Végrendelet-DH

 

süti beállítások módosítása