A POSZT után felújítják a pécsi színházat

Átépítik a kamaraterem előterét, a jegyirodát, és funkcióval töltik meg annak utcafronti részét a Pécsi Nemzeti Színháznál idén nyáron – jelentette a baranyai megyeszékhely polgármestere pénteken.

Páva Zsolt (Fidesz) elmondta, hogy a 20-25 millió forintos beruházást a teátrum városi támogatásból fedezi, s arra röviddel a június 5. és 14. között zajló Pécsi Országos Színházi találkozó után kerítenek sort. A városvezető emlékeztetett arra, hogy a teátrum 1896-ban emelt épületén az utóbbi években elhatározott és elvégzett szakaszos felújításoknak mára komoly eredményei lettek.

 

pecs-nemzeti

 

Két éve megújult az életveszélyes erkély, renoválták a homlokzatot, modernizálták a közönségforgalmi részeket, átépítették a mosdókat. Ezt követte, hogy tavaly újjáépítették a színház balett-termét.

 

Rázga Miklós, az intézmény igazgatója a nyári beruházás részleteiről szólva elmondta, a tervek kidolgozásához a Pécsi Tudományegyetem műszaki karának hallgatói nyújtanak segítséget. "Theatroom-projekt néven tervezési együttműködést kötöttünk, amelynek eredményeként építész, belsőépítész, formatervező hallgatók részvételével alakultak csoportok, és készítettek számunkra öt pályamunkát. E lendületes, előremutató víziók alapján indult el a tervezés, majd indul el a tényleges kivitelezés júniusban" – fogalmazott Rázga Miklós.

 

Az őszig megvalósuló beruházás során átépítik, szellősebbé teszik a teátrum jegyirodáját, abból átjárást biztosítanak a nagyszínházba és a kamaraszínházba. A jegyiroda utcafronti része közösségi funkciót kap padokkal, növényekkel, míg a kamaraszínház előterében büfét alakítanak ki. A színház vezetése azt reméli, hogy a tervek megvalósulásával a teátrum szakmai színvonalához méltó lesz a létesítmény ma már idejétmúltnak számító része.

 

Forrás: Pécsi Napilap

 

süti beállítások módosítása