Megtartották a Patika bemutatóját Szolnokon

Március 28-án megtartotta idei utolsó bemutatóját a szolnoki Szigligeti Színház utolsó bemutatója. Szép Ernő Patikáját Áder János köztársasági elnök és felesége is megtekintette. A szolnoki színház névadójáról is megemlékezett.

Ader

 

Első alkalommal rendezte meg a szolnoki színház a Szigligeti-partyt, melyre a Szigligeti bérlet tulajdonosai kaptak meghívót. Tekintettel arra, hogy március 8-án volt Szigligeti Ede születésének 200. évfordulója, az ünneplő közönség kivonult a színház előtt álló Szigligeti szoborhoz, és – a magasrangú vendégek jelenlétében, mécsesek fényénél - tiszteletét rótta le a névadó, a nagy színházi ember előtt.

 

Áder János az előadás után a színpadon – Szalay Ferenc polgármester és Balázs Péter igazgató társaságában - találkozott a társulattal. A Patika főszerepeit Radó Denise, Molnár László és Dósa Mátyás alakítja.

 

Rado Dosa Patika

 

Csiszár Imre rendező gondolatai a Patikáról:


„Egészen egyéni, különleges, „szépernői" világ tárul elénk. Kaleidoszkópikus képet fest egy emberi közösségről, egy kistelepülés ismerős figuráiról, a magyar társadalomról. Mindenféle társadalmi rétegből kiválaszt magának illúziókergető figurákat, és a sajátos, „szépernői" költészettel átszőve, megfogalmazza – középpontban a főszereplő patikussegéd fiatalemberrel - vágyaikat, tetteiket, izgágaságaikat meghatározó, irányító kapcsolataikat, nagy lélektani jártassággal, intuícióval, szellemesen, szárnyalva. Egy csomó csalódott, már kiégett, reményvesztett embernek a realitáshoz való hozzátörődését ábrázolja költőien, fájdalmasan.


A Szigligeti Színház társulatával többször dolgoztam az elmúlt években, legutóbb a Stuart Máriát rendeztem ezekkel a színészekkel. Ismerem őket, tisztában vagyok képességeikkel, teherbírásukkal, látom fejlődésüket. A szereposztás szinte kínálja magát, nem véletlen, hogy a színház bemutatja a darabot. A színház legjobb erői lépnek színpadra."

Forrás, fotók: Szolnoki Szigligeti Színház

 

 

süti beállítások módosítása