Tanulmány a nőkről - Áprilisban két premier a Madáchban

Javában zajlanak a Tanulmány a nőkről próbái. A Madách TV egy kis előzetessel szolgál a nézőknek.

Április 19-én mutatják be a Madách Színházban Szente Vajk rendezésében a Tanulmány a nőkről című musicalt, melynek sajtótájékoztatóján a Színház.hu is ott járt.

 

A darab három házaspárról szól, amelynek női tagjai elhatározzák, hogy elválnak férjeiktől. Ezért fölfogadnak egy fiatal ügyvédnőt, aki lázasan beleveti magát a munkába, elkezd esettanulmányokat végezni, amihez felkeresi a férjeket is - ő pedig mind beleszeretnek. Innentől kezdve fordul a kocka, már nem a feleségek akarnak válni, hanem a férjek.

 

Alig három hét van hátra a premierig, a Madách TV addig is egy kis előzetessel szolgál a nézőknek:

 

 

A színház ajánlója a darab elé:

 

A hatvanas évek egyik legsikeresebb magyar filmje, a Tanulmány a nőkről című vígjáték színpadi adaptációját mutatja be a Madách Színház, a nosztalgiát idéző kor slágereivel és a jelen népszerű színészeivel.

Tudjuk, hogy „szeretni kell, ennyi az egész", de mi történik, ha három nő eldönti: „nem leszek a játékszered", ezért aztán „most kéne abbahagyni". Zsuzsa, Éva és Jolán felkeresik a fiatal ügyvédnőt, Dr. Képes Verát és elmondják neki, hogy „látod, ez a szerelem" majd felkérik válópereik lebonyolítására.
Vera hatalmas lendülettel veti bele magát élete első ügyeibe, de becsúszik „egy apró hiba". A három férj ráébred: Verát kell „szeretni bolondulásig". A nők hiába érzik úgy: „nem vagyok ideges fő a nyugalom", tudják, hogy a szerelmet bizony „félteni kell". Ezért megpróbálják visszaszerezni a férfiakat.
És noha „nincsen olyan ember, ki ne érezné egyszer, hogy sírni kell", a Madách Színház legújabb musical comedy-je, csak úgy, mint a film, bizonyosan felszárít minden könnyet és derűt visz a mindennapokba.
Ahogy a mondás tartja, „ami a szívemen, a számon", de a lényeg: „ugye te is akarod?"

 

Számos próbafotó is készült az elmúlt hetekben, íme néhány kép ízelítőül:

 

nn113

1.

 

nn145

 2.

 

nn153

3.

 

nn157

4.

 

nn159

5.

Fotók: Madách Színház

 

 

 

Forrás, fotók: Madách Színház, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása