Füveskönyvek - Dunai Tamás estje a veszprémi színházban

A Márai Sándor, Weöres Sándor és Hamvas Béla írásaiból készült Füveskönyvek - Az élet nagy kérdései című felolvasószínházi előadás látható Veszprémben, a Latinovits-Bujtor Játékszínben április 8-án (kedden) este hét órakor.

fuveskonyvek

 

A Gyulai Várszínház produkciója a XX. század három nagy irodalmi géniuszának bölcseleteibe nyújt bepillantást Dunai Tamás színművész, Binder Károly zongoraművész és Barkóczi Beáta táncművész segítségével.

 

A produkció dramaturgja Rideg Zsófia, a rendező Gedeon József. Az esthez felhasznált művek: Hamvas Béla: A babérligetkönyv; Scientia Sacra III., Patmosz – A direkt morál és a rossz lelkiismeret, Márai Sándor: Füveskönyv; Ég és föld között, Weöres Sándor: A Teljesség felé.

 

Rideg Zsófia dramaturg ajánlója:

„Illatáradat, szellemi lakoma, madárdal. Nyarat idéző összeállításunkban három bölcs Prosperónk, nyelvünk egzotikus szigetén párbeszédet folytat egymással e különös, kiismerhetetlen lényről, az emberről. Vallanak a nőről és a férfiról, a virágokról és a fákról, a madarakról és a természetbe olvadás szépségéről, világunk válságáról, a mindent elborító trágyaözönről, és az állam- és hazaszeretet különbségéről, ördögökről és angyalokról, az útipoggyász helyes méretéről és a séta lényegéről – nem recepteket adva, hanem mintegy útközben vissza-visszanézve tapasztalataikat megosztva velünk. Komor színekkel, minden szépítés, ködösítés nélkül lefestett reménytelen vaskori világunkban a lélek hangjait hallhatjuk soraikból, és gondolataik – könnyed, bódító szórakoztatás helyett – valódi vigaszt, hitet adnak nekünk, mindennapi életünk súlya alatt roskadozóknak."

 

süti beállítások módosítása