Jeltolmáccsal látható a pécsi 39 lépcsőfok

A jeltolmálcsolt előadások sora a 39 lépcsőfok április 11-i előadásával folytatódik a Pécsi Nemzeti Színházban.

A 90 decibel project kezdeményezésére létrejött akadálymentesített előadások hagyományt teremtettek a Pécsi Nemzeti Színházban. Vörös Zsolt jeltolmács segítségével nem csupán a hallássérültek számára válik érthetővé az előadás, de jelelése a halló nézők körében is mindig nagy sikert arat - olvasható a pécsi színház honlapján.

 

A siket és nagyothalló nézők a 90 decibel projekten keresztül juthatnak kedvezményes árú jegyhez.

 

39 lepcsofokFotó: Körtvélyesi László

 

Az előadásról röviden:

 

Richard Hannay középkorú, jól szituált, jó megjelenésű agglegény meglehetős unalomban éli szürke hétköznapjait Londonban, amíg egy napon véletlenül össze nem találkozik egy feltűnően csinos fiatal nővel, és hirtelen egy irtózatos bűnügy kellős közepén nem találja magát.

 

A 39 lépcsőfok John Buchan 1915-ös regényének, és Alfred Hitchcock 1935-ös filmjének adaptációja. Patrick Barlow 2005-ös színpadi változata óriási sikert aratott Londonban, és azóta az egész világot bejárta. A darab érdekessége, hogy az eredeti történetet négy szereplőre szűkíti. Csak a Hannay-t alakító férfiszínész játszik egy szerepet, a színésznő három, egymástól teljesen eltérő figurát jelenít meg. A többi huszonhat szerepet pedig másik két színész alakítja. Ettől az eredeti kémtörténet izgalma leginkább bűnügyi komédiába fordul.

 

A pécsi előadás szereplői: Széll Horváth Lajos, Darabont Mikold, Köles Ferenc és Mikola Gergő. A rendező Horgas Ádám.

 

Forrás: pnsz.hu

  

süti beállítások módosítása