Áprilisban a Nemzeti és a Csokonai is Nagyváradra látogat

Április közepén két vendégelőadás is látható a Szigligeti Szíház színpadán: a budapesti Nemzeti Színház április 10-én mutatja be a Vitéz lélek című előadását, míg 11-12-én az Antigonét játssza a debreceni színház bérletes előadásként.

 

Tamási Áron: Vitéz lélek

 

Az előadást Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója rendezte, többek között Trill Zsolt, Martinovics Dorina, Reviczky Gábor és Tenki Réka is látható a produkcióban, amelyre április 10-én, csütörtökön 19 órától kerül sor a nagyszínpadon. A „komoly játék” műfaji megjelölésű színdarabnak az üzenete és egyben kérdése, hogy – Pilinszky szavaival élve – miként fogadja vissza „az ősi rend” a háború után hazatérőt.

 

Jegyárak: az erkélyre 10 lej, a zsöllyébe 20 lej, az oldalpáholyokba 25 lej, a központi páholyokba 30 lej. A bérletesek kedvezményesen válthatnak jegyet (bérletük felmutatásával): a zsöllyébe 10, a páholyokba 20 lejért.

 

A Nemzeti társulata kedden Székelykeresztúron is bemutatkozik az előadással, a két fellépés mellett pedig Tamási Áron szülőfalujába, Farkaslakára is elutazik, hogy megkoszorúzza az író sírját. A Vitéz lélek korábban már Révkomáromban, Szatmárnémetiben, Ungváron, Beregszászon, Munkácson és Debrecenben is vendégszerepelt.

 

 

vitez lelek eosz-5339

Vitéz lélek (eoszfoto)

 

Szophoklész: Antigoné

 

A debreceni Csokonai Színház előadását az évad elején beharangozott Gyöngéd barbárok című előadás helyett, a nagyváradi és a debreceni színház közötti bérletes előadáscsere keretében láthatja a közönség. A bemutatóra április 11-én, pénteken 19 órától kerül sor, erre az előadásra a Szigligeti-bérletek érvényesek, míg másnap, 12-én, szombaton 17 órától a Papp Magda-bérlet használható fel.

 

Az előadást Anca Bradu rendezte, aki Nagyváradon néhány évaddal ezelőtt a Kasimir és Karoline, illetve a Kávéház című darabokat vitte színre. A debreceni színház produkciójában a Szigligeti Társulat két tagja is szerepet kapott: Kardos M. Róbert a Karvezető, Pál Hunor az egyik Őr szerepét alakítja.

 

Forrás: Szigligeti Színház

 

 

süti beállítások módosítása