Hangok a széllel... - Utoljára látható Magyarországon Batarita előadása

Batarita Dél-Koreában készített, egy éve Budapesten bemutatott szólója Chiangmai (Thaiföld), Tokió, Yokohama és Tottori (Japán) után utolsó alkalommal lesz látható Budapesten április 9-én, a Nemzeti Táncszínház Refektóriumában.

Hangok 03


Batarita, a butoh és a távol-keleti kultúra hazai nagykövete, 2012-ben a CPI-SIDance művészeti ösztöndíja keretében dolgozott Szöulban. Az itt eltöltött fél év alatt számos művészeti projektben vett részt: nemzetközi koprodukciós munka keretében Nigériából, Romániából és Tajvanról érkező koreográfusokkal kísérletezett, egy koreai társulatnak koreografált, és színészi szerepet is vállalt prózai darabban. Mindeközben készült „Hangok a széllel..." című új szólójára, melybe finoman beépültek Dél-Koreai élményei.

 

Batarita 2009-ben rendezőként debütált a Magyar Állami Operaházban, ahol három opera színpadra állítására kapott felkérést. 2013-ban a Mediawave művészeti kuratóriuma Párhuzamos Kultúráért díjban részesítette. Olyan rangos szervezetek nemzetközi koreográfusi, képzési és koprodukciós ösztöndíjait nyert már el, mint a DanceWeb - Ausztria, az Asia-Europe Foundation, az Unesco, a Foundation Royaumont, vagy a Japán Alapítvány.

 

Az előadást követő hétvégén a koreográfus „A test hangja – a hang teste" címmel a butoh filozófiájára épülő, az évek során kidolgozott, a tánc és a vokális műfajokat ötvöző egyéni képzési módszer mentén haladó, mindenki számára nyitott workshopot tart a Trafó Stúdióban. A művésznő Yoshito Ohno, Ko Morubushi és Carlotta Ikeda butoh nagymesterektől tanul.

 

Hangok 04

 

 

Batarita Társulat: Hangok a széllel...

/A butoh filozófiájára épülő kortárs tánc/

 

Koreográfia, tánc, díszlet, jelmez: Batarita

 

Zene: Montázs, Kiyo Kito Taiko Első Magyarországi Dobcsoport
Produkciós asszisztens, fotó: Pintér Gábor
Támogatók: Érintéspont Művészeti Alapítvány, Nemzeti Kulturális Alap, Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

2014. április 9. 19:30
Nemzeti Táncszínház, Budapest

 

"Hagyd, hogy áramoljon az élet!
A teljes ürességben ott a teljes mindenség."

 

 

süti beállítások módosítása