11. alkalommal hirdetik meg a Janikovszky Éva meseíró pályázatot

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Könyvkiadó 2014. április 3-27. között immár 11. alkalommal hirdeti meg a Janikovszky Éva meseíró pályázatot „Az úgy volt..." címmel.

plakat


A meseíró pályázat legfőbb célja felhívni a figyelmet a mese fontosságára, ezen keresztül pedig az irodalom jelentőségére. A pályázat azoknak a gyerekeknek szól, akik nemcsak mások történeteit olvassák érdeklődéssel, hanem saját maguk is szívesen írnak mesét. Az ország legnagyobb közkönyvtára fontos feladatának tekinti a fiatal nemzedék önálló alkotótevékenységének támogatását és ezen keresztül az irodalom megszerettetését is.

 

A Janikovszky Éva meseíró pályázat résztvevői három korosztályban indulhatnak: a 7-9 évesek korcsoportjában, a 10-13 évesek korcsoportjában és a 14-16 évesek korcsoportjában. Tematikai megkötés nincs, bármilyen témát választhatnak a jelentkezők. Pályázni az ország határain belüli és határain kívüli településekről is lehet. Minden pályázó csak egy, maximum 5 A/4-es oldal terjedelmű, nyomtatásban még meg nem jelent írással indulhat. A beérkezett írások az előzsűrihez kerülnek, a továbbjutókat a szakmai zsűri értékeli. Az ünnepélyes eredményhirdetésre 2014. május 30-án, 14 órakor kerül sor a Központi Könyvtárban.

 

A pályázati kiírás itt tölthető le.

 

További információ:

Udvarnoky Virág, rendezvényszervező
Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtára
Tel.: 411 50 17
udvarnokyv@fszek.hu

 

 

süti beállítások módosítása