Színészként debütál Aj Vej-vej

A kínai "máskéntgondolkodó" művész, Aj Vej-vej egy futurisztikus dokumentumfilmben vállalt szerepet, amely színészi debütálásaként is szolgál - írja a South China Morning Post napilap.

ai wei wei sandstorm

 

A Homokvihar címet viselő, a jövő Kínájában játszódó filmben Aj egy ivóvízcsempészt alakít. A tudományos-fantasztikus rövidfilmként jellemzett mozi Jason Wishnow amerikai író és rendező ötlete alapján született.


A készítés költségeit a Kickstarter közösségi finanszírozó honlap felajánlásaiból fedezték, ahol idáig több mint 63 ezer dollárt sikerült megnyerni az ötletnek.

 

A filmet a múlt év elején két hétig forgatták titokban a kínai fővárosban, a mű eredeti nyelve kínai. A történet középpontjában az ivóvíz hiánya áll, mely Wishnow magyarázata szerint átvitt értelemben az információ hiányát szemlélteti. A rendező úgy fogalmazott: Aj Vej-vejjel arról diskuráltak, az "áramlás" ige a vízre és az információra is vonatkoztatható, végül olyan filmet készítettek, melyben mindkét elem hiánya adott.


A rendező rendkívüli tehetségként jellemezte Aj Vej-vejt, aki korábban sorra nemet mondott a vásznon való szereplés lehetőségére. A kormánykritikus művész installációiról vált híressé, 2013-ban saját zenei videóval is előállt.


A rövidfilmet várhatóan nyáron mutatják majd be, Wishnow reményei szerint folytatására is sor kerülhet.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása