A Holokauszt emlékévhez kapcsol drámapedagógiai programot a Káva

A Káva Kulturális Műhely komplex drámapedagógiai programot készített a Holokauszt emlékévhez kapcsolódóan, amely az emlékezésről, mint társadalmi cselekvésről szól.

A Káva így ajánlja a programot:

 

A holokauszt társadalmi szinten a magyar történelem feldolgozatlan traumái közé tartozik, napjainkig sem alakult ki igazán egészséges emlékezési kultúra a témával kapcsolatban. Az emlékezés tilalma: az elhallgatástól egészen a holokauszt tagadásig, a felejtés tilalma: az újra-traumatizáló emlékezés, a tettes-áldozat traumák ma is jelen vannak társadalmunk különböző szinterein, ma is átszövik, alakítják a magyarok zsidósággal kapcsolatos gondolkodását, viszonyát. Fontos kérdés a holokauszt kapcsán, hogy létrehozható-e a felejtésnek és az emlékezésnek egy olyan egészséges egyensúlya, amely nem traumatizál, ugyanakkor mégis lehetővé teszi, hogy nyíltan, elfojtások nélkül nézzünk szembe a múlt történeteivel.

 

karpotlas

Kép a Kárpótlás c. előadásól. Fotó: Fisli Éva

 

A program egy drámapedagógiai órából, egy résztvevő színházi előadásból (Kárpótlás címmel) és egy worksopból áll. Az órákon 9-11. évfolyamos diákok vesznek részt, akik a történelemórán még nem tanultak a Holokausztról, így a drámaórán látottak alapján készítik el a saját képzőművészeti alkotásaikat Alexander Schikowski segítségével.

 


A drámapedagógia óra nem, az előadás és a workshop nyitott a külsős érdeklődők számára.

  

süti beállítások módosítása