Erdélyi turnén a KET

Április 8-án indult erdélyi turnéjára a Közép-Európa Táncszínház Horda című előadásával.

horda

Fotó: cedt.hu

 

Első állomásuk Gyergyószentmiklós volt, ahol április 9-én a Figura Stúdio Színházban léptek fel. Április 10-én Székelyudvarhelyen a Tomcsa Sándor Színházban, 11-én a csíkszeredai Csíki Játékszínben, 12-én pedig Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színházban láthatja őket a közönség.

 

Az idei vendégszereplésüket táncoktatás is színesíti, ez alkalommal a meghívó felek kérésére oktatási napokat tartanak a D.E.E.P. (Dance to Everyone Education Program) Tánc Mindenkinek Oktatási programjukkal, amelynek célja a művészeti képzés széles körben való terjesztése. A társulat művészei gazdag óraadói tapasztalatokkal vállalnak részt a tánc, mint művészet, és mint a mentálhigiénét erősítő képzés népszerűsítésében.

 

 

A Közép-Európa Táncszínház Horda című előadása Kun Attila művészeti vezető első közös munkája a társulattal. A Lajkó Félix zenéjére készült egész estés táncelőadás a zeneszerző nyolc zenei tételére épül.

 

Előadók: Jakab Zsanett, Frigy Ádám, Hargitai Mariann, Horváth Adrienn, Kovács Péter, Mádi László, Palcsó Nóra, Ivanov Gábor. Díszlet-jelmez: Kiss Julcsi. Fény: Fogarasi Zoltán. Dramaturg: Lisztóczky Hajnal. Asszisztens: Fodor Katalin. Zene: Lajkó Félix. Koreográfus: Kun Attila.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása