Megkezdődött a 24 órás versfolyam Békéscsabán

A Békéscsabai Jókai Színház és a szarvasi Cervinus Teátrum közös rendezvénye csütörtökön 12 órakor kezdődött Békéscsabán az Ibsen-ház udvarában, illetve a Jókai Szalonban. Shakespeare-re is emlékeznek - tájékoztatta a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója az MTI-t.

Fekete Péter kiemelte: a költői szóban rendkívüli erő van, nélküle nem létezhetünk, mással nem pótolhatjuk. A békéscsabai és a szarvasi teátrum a hagyományokhoz híven a költészet napja alkalmából harmadik alkalommal hív irodalmi fesztiválra minden verset szerető olvasót, alkotót, költőt, színművészt, színiiskolást.


Békéscsabán, az Ibsen-ház udvarán újra 24 órás, a Szarvasi Vízi Színházban 8 órás versmondó és versolvasó rendezvényt tartanak. Hozzátette: a program Békéscsabán csütörtökön délben kezdődik és pénteken délben fejeződik be, József Attila születésnapján. Szarvason április 11-én, pénteken kezdődik délben és este 8 órakor ér véget.

 

versfolyam

Fotó: Ignácz Bence, jokaiszinhaz.hu


A hagyományok szerint a fesztiválon házigazdaként vesznek részt Békés megye közéleti személyiségei, politikusok, ügyvédek, művészek, élsportolók, művészi csoportok és alkalmi társulások, akik fél vagy egy egész órára a fesztivál házigazdái lesznek, a versfolyam alatt fogadják megívott vendégeiket és az érdeklődőket. A versmondó fesztivál nyitott, bárki betérhet, hogy verset hallgasson. Nagyon sok kisiskolás és óvodás vesz részt a fesztiválon, pár percre ők is csatlakoznak a 24 órás versmondó maratonhoz. A rendezvény egyik érdekessége, hogy az idei évben William Shakespeare-re is emlékeznek születésének 450. évfordulója alkalmából.


A fesztiválon először vesznek részt fogyatékkal élő fiatalok. Az Aut-pont Alapítvány házigazdaként a békéscsabai Esély Pedagógiai Központ fogyatékkal élő tanulóit kérte fel versfelolvasásra, a hallássérültek a fesztiválon jelnyelvi tolmács segítségével részesülnek a versmondás igazi élményében.


A Békéscsabán élő szlovák nemzetiség képviseletében szlovák nyelven is lesz versmondás. A zárónapon, a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola Békéscsabán élő angol nyelvtanára, Joe Miano anyanyelvén olvassa fel kedvenc Shakespeare-verseit - részletezte az igazgató.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása