Erdélyben is megünneplik a Költészet napját

Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen, Csíkszeredában, Nagyenyeden és Bukarestben is tartanak színházi, irodalmi, képzőművészeti rendezvényeket a Költészet napja alkalmából.

erdely

 

Pénteken a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház Új Studiójában lesz Kovács András Ferenc előadóestje. A romániai magyar költő verseiből összeállított műsor a Költők színháza címet viseli.


A Csíki Játékszín is megünnepli József Attila születésnapját, délelőtt a színháznak otthont adó épület előtti lépcsőn 11 vers hangzik el a társulat tizenegy színészének előadásában.


Marosvásárhelyen a Tompa Miklós Társulat is műsorra tűzött egy előadást a költészet napja alkalmából. A Szilágyi Domokos verseiből összeállított Kényszerleszállás című pódiumműsort Gáspárik Attila adja elő.


Pénteken Nagyenyeden a Szász Pál Magyar Közösségi Ház kiállítótermében nyílik meg Adorján Márta festménykiállítása, amelyet a Márai Sándor és József Attila emlékezete című előadás követ Czernák Ferenc lippai előadóművész tolmácsolásában.


Bukarestben a Balassi Intézet tűzött műsorára költészet napi rendezvényt. A szervezők a magyar költészet és a magyar nyelv zeneiségének felfedezését kínálják az érdeklődőknek rendhagyó módon, halandzsaversekkel. A hétfőre meghirdetett esten elhangzanak többek között Weöres Sándor, Parti Nagy Lajos és Lázár Ervin halandzsaversei. A rendezvény meghívottai között van Florin Iaru bukaresti költő és Mircea Tiberian neves román dzsesszzongorista is.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása