Popper-díjat hozott létre a Spinoza Színház

Díjat hozott létre a 2010-ben elhunyt Popper Péter emlékére a Spinoza Színház, ahol a neves pszichológus több mint 100 előadást tartott.

 

Popper Péter (1933-2010) könyveivel, előadásaival és egész személyiségével sokat tett a pszichológia népszerűsítéséért - olvasható a színház az MTI-hez eljuttatott hírlevelében.


A díjra pályázóktól egy rövid esszében "a megadott téma népszerű megvilágítását" várják. A téma évenként változik, 2014-ben a "szorongásaink" címszó alatt várják az esszéket. A díjra szakemberek, továbbá civilek nevezhetnek.


A pályázatot legkésőbb augusztus 1-jéig a Spinoza Színház címére (1074 Dob utca 15.), vagy e-mailen, a spinozahaz@spinozahaz.hu címre várják, név, elérhetőség és foglalkozás megadásával. A borítékra kérik, hogy írják rá: Popper-díj.

 

popper peter


A díjkiosztást ősszel tartják, ekkor bemutatják a Poppera című vígoperát, amely Popper Péter szellemében azt kutatja, hogyan legyünk boldogok.


A pályázat első díja 100 ezer forint, valamint Popper Péter portréja, Csernus Anna festőművész alkotása, amelyet a díjazott egy évig, a következő díjkiosztásig magánál tarthat. A második helyezett két személyre szóló éves színházbérletet nyer a Spinoza Színházba, a harmadik díj pedig egyéves előfizetés a Mindennapi Pszichológia című lapra, valamint a HVG Pszichológia Magazinra.


A zsűri elnöke Vekerdy Tamás pszichológus, tagja Pápay Herbert Zsuzsa, a Mindennapi Pszichológia főszerkesztője, Nieland Dániel pszichológus, Popper Gábor, Popper Péter fia, Sándor Anna, a Spinoza Színház igazgatója és Szörnyi Krisztina, a HVG Pszichológia Magazin főszerkesztője.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása