Verskommandók járják Szentendrét és környékét

Verskommandók keresik fel Szentendre és a környező települések közintézményeit pénteken reggeltől a költészet napján - mondta el az MTI-nek az esemény szervezője csütörtökön.

verskommando

 

Az egész napot átfogó programot ismertetve Antal Emese közölte: a sok lelkes önkéntes diák mellett felnőttek is "erősítik a mezőnyt", összesen ötvenöten alkotják a verskommandó csapatát. Ők 4-5 fős csoportokra oszlanak majd és egész nap jelen lesznek a város iskoláiban, óvodáiban, de egyéb közintézményekbe is elviszik a költészetet, így például reggeli meglepetésként a város orvosi rendelőjébe vagy a postára, a gyermekorvosi rendelőbe, de eljutnak Tahitótfalura, Pomázra is.


Délután három órakor költészetnapi flashmobbal várják az érdeklődőket Szentendre Fő terén, ahol a verskommandó tagjainak előadása mellett bárki felolvashatja az általa választott költeményt. A szervező elmondta, hogy a költészet napján immár harmadik alkalommal tartanak versrandevút, amely kezdetben a Nyitott Kör Egyesület rendezése volt, tavaly azonban már a diákok szervezték meg és idén is így valósul meg.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása