A Cseresznyéskerttel nyitja a következő évadot a szolnoki színház

Csehov egyik legismertebb művével, a Cseresznyéskerttel kezdi meg a bemutatók sorát a 2014/15-ös évadban a szolnoki Szigligeti Színház - jelentette be Balázs Péter igazgató a teátrum pénteki sajtótájékoztatóján.

 Összesen hat bérletes premiert visznek színre, és a repertoárt úgy állították össze, hogy minden korosztály számára vonzóvá tegyék a színházat, így a műsortervben drámai költemény, rockopera, operett, mesejáték és bohózat egyaránt szerepel - tette hozzá a direktor.


Ismertetése szerint októberben Vörösmarty Mihály 1830-ban írt drámai költeményét, a Csongor és Tündét mutatják be Kiss József rendezésében, majd novemberben Breffort-Monot: Irma, te Édes című, világhírt szerzett zenés komédiájának premierjét tartják. Az utóbbi, fülbemászó dallamokat és fordulatos történetet felvonultató darabban a főbb szerepeket Kertész Marcella és Barabás Botond alakítja.

 

szolnokszinhaz


Januárban az 1981-ben született első magyar rockopera, a Sztárcsinálók következik, Várkonyi Mátyás és Miklós Tibor művét Nagy Viktor állítja színpadra. A hagyományosnak számító operett március közepétől ezúttal Lehár Ferenc Luxemburg grófja lesz Radó Denise rendezésében. A bérletes bemutatók sorát áprilisban a francia szerző, Feydeau A női szabó című bohózata zárja.


Bérleten kívül Kertész Marcella közel két órás showja kínál énekes, táncos kalandozást a zenés műfajok világában, vendégként Szulák Andrea lép a közönség elé. Mesejátékként Óz, a nagy varázsló jelenik meg színpadon a legkisebb színházba járók kedvéért.


A Szigligeti kamaraszínházában, a Szín-Mű-Helyben novemberben a kortárs amerikai író, Mark Dunn Öt nő az esőben című vígjátékát mutatják be Radó Denise írányításával.


Balázs Péter szólt arról is, terveik között szerepel, hogy néhány fővárosi színház sikeres produkcióját meghívják Szolnokra, ezzel is bővítve a teátrum kínálatát.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása