Abigél örök - Jubileumot ünnepelt az Operettszínház társulata

Április 9-én 200. alkalommal gördült fel a függöny a Thália Színházban. Az Abigél musicalt az elmúlt 6 évben több mint 100 ezer néző látta, a darab azonban a jövő évadtól új helyszínre költözik. Fotós beszámoló.

 A jubileumi előadáson Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója elárulta, hogy a 2014/15-ös évadban a nagysikerű zenés produkció elköltözik a Tháliából. Ősztől már a Magyar Színház ad otthont a Kossuth-díjas írónő, Szabó Magda regényéből készült musicalnek.

 

"A 2008-as premier óta több mint 100 ezren látták az Abigélt. Ma este az ünneplés mellett egy kicsit szomorúak is vagyunk, hiszen különböző okok miatt nincs lehetőségünk tovább játszani a Thália Színházban a darabot. A történetünk vége ennek ellenére jó, találtunk új helyszínt, egy olyan színházat, mely nagy örömmel fogadja be" – köszöntötte a nézőket Kerényi Miklós Gábor, majd színpadra hívta a Magyar Színház menedzser igazgatóját, Sipos Imrét, aki elmondta, hogy 2012 óta családi és ifjúsági színházként működik a teátrum, az Abigél is tökéletesen passzol a repertoárba.

 

Sipos Imre a musical főszereplőjétől Vágó Zsuzsitól átvehette a Matula kulcsát és a leltárjegyzéket is.

 

ab11

 

A 200. előadás végén sok Matulás visszatérő és jelenlegi vendéggel találkozhattak a nézők.
Együtt énekelt Csonka András, Nagy Anikó, Náray Erika, Siménfalvy Ágota, Nádasi Veronika, Udvaros Dorottya, Vágó Zsuzsi, Vágó Bernadett, Peller Anna, Szendy Szilvi, Homonnay Zsolt, Földes Tamás - akik már az ősbemutatón is szerepeltek a darabban - és az elmúlt hat évben feltűnt új beállók is, többek között Szabó P. Szilveszter és Kapócs Zsóka.
Csuha Lajos és Kovács Zsuzsa mind a 200 előadást végigjátszotta.

 

ab5

 

A finálé után Somogyi Szilárd rendező beszélt arról, hogyan indult el a musical története 2004-ben, méghozzá egy másik Szabó Magda regény feldolgozásával, az Alarcosbál bemutatójával. Bár az írónő megfogadta, hogy Abigélt soha nem adja oda senkinek, a premier után megtört a jég és Somogyi Szilárd megkapta a lehetőséget. Társa lett a munkában Miklós Tibor dalszövegíró és Kocsák Tibor zeneszerző, aki elsősorban alkotótársára és barátjára, a tavaly ősszel váratlanul elhunyt Miklós Tiborra emlékezett a jubileumi esten.


"Nagyon hiányzol most,Tibi. Remélem, hogy Szabó Magdával figyeltek minket fentről is. Ha nincs Miklós Tibor, ez a darab nem ilyen színvonalon születik meg. Kerényi Miklós Gábor segítsége nélkül pedig biztos, hogy lassabban haladtunk volna az alkotási folyamatokban, az ő tudása és hite is kellett ahhoz, hogy ma itt állhassunk" – mondta a zeneszerző.

 

 

A 200. Abigélről képekben:

 

ab2

1.

 

ab4

2.

 

ab3

3.

 

ab6

4.

 

ab7

5.

 

ab9

6.

 

ab10

7.

 

Fotók: Operettszínház

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása