Shakespeare születésének 450. évfordulóját ünneplik a Vígben

2014 áprilisában lesz William Shakespeare születésének 450. évfordulója. A Vígszínház is megemlékezik a zseniális angol költő-drámaíróról, az egyetemes irodalomtörténet egyik legnagyobb hatású szerzőjéről. 

A jeles évforduló hetében Shakespeare-napokat tartanak, amelynek keretében szakmai beszélgetéseket rendeznek, és egymás után három Shakespeare-előadást tűznek műsorra.

 

kata

Makrancos Kata


Április 22-én, kedden a Makrancos Katát játsszák a Vígben. Gothár Péter rendezése Börcsök Enikővel és Nagy Ervinnel a főszerepben a 2012-es POSzT-on is nagy sikerrel szerepelt.

 

Az előadás után a Makrancos Katáról szóló beszélgetést hallgathatnak meg a nézők Dr. Kállay Gézával és Dr. Almási Zsolttal, valamint az előadás szereplőivel a színház alagsori büféjében.

Április 23-án, szerdán a Pestiben a közönség az idén bemutatott Vízkereszt, vagy amit akartok című vígjátékot tekintheti meg. Az előadás egyik különlegessége, hogy most először játszanak együtt, egy színpadon a rendező, Marton László egykori és jelenlegi színművészetis hallgatói.

 

Az előadás után beszélgetés lesz Marton László, Dr. Kállay Géza és Fesztbaum Béla részvételével.

viz

Vízkereszt, vagy amit akartok

 

Április 24-én, csütörtökön 17 órától 18.30-ig Shakespeare szerepösszevonásai címmel Spiró György tart előadást a Vígszínház alagsori büféjében.

 

A Shakespeare-napok kiemelt témája Shakespeare egyik legnagyobb tragédiája, a Lear király lesz. Így április 24-én 19 órától a Békéscsabai Jókai Színház fesztiváldíjas Lear király-előadását láthatják a nézők a Vígben, amelyet Chris Rolls, a brit Nemzeti Színházban, a Royal Shakespeare Company-ben és a Royal Opera House-ban is sikert aratott, európai hírű rendező állított színpadra.

 

lear bekes

Lear király - Békéscsabai Jókai Színház

 

Az előadás után Dr. Kállay Géza vezetésével beszélgetésre kerül sor a békéscsabai Lear királyról. Résztvevők: Chris Rolls, Kovács Frigyes, Dobó Kata, Kara Tünde, Czitor Attila, Rubold Ödön, Vadász Gábor és Mészáros Ági.


Júniusban a színház még egy Shakespeare-előadással várja a nézőket: a székesfehérvári Vörösmarty Színház Bagó Bertalan rendezésében, Cserhalmi Györggyel a főszerepben mutatta be Shakespeare Lear királyát. Ezt az előadást június 15-én láthatják a Vígszínházban.

süti beállítások módosítása