Bemutatkozik a Dumaszínház kabaré - Villáminterjú Aradi Tiborral

Április 27-én kerül sor a Dumaszínház új kísérlete, a Dumaszínház kabaré bemutatkozására. A havi rendszerességgel jelentkező műsort közönség előtt rögzítik a Corvin Dumaszínházban, és saját YouTube csatornájukon osztják meg. A Dumakabaréban ismert színészek, humoristák is részt vesznek, mint például a Mikroszkóp Színpad művészeként ismertté vált Aradi Tibor.

aradi-001

 

Milyen produkciókban lehet látni téged azóta, hogy bezárt a Mikroszkóp?

 

Aradi Tibor: Állandó fellépője voltam a Rádiókabarénak, de a Dumaszínháznak köszönhetően néhány tévéfelvételt is készítettem, tehát a kabaré is része maradt az életemnek. Ezen kívül felkérést kaptam az Aradi Kamaraszínháztól is, ahol kipróbálhattam magam drámai szerepben.

 

Hogy látod, milyen a mai magyar humor?

 

Aradi Tibor: Tematikájában megfigyelhető egy hangsúlyeltolódás a közélettől a magánélet felé. Szerintem mindkettőnek megvan a maga létjogosultsága. Egy biztos, a magánéleti poénok nem annyira rizikósak. Könnyen előfordulhat, hogy ha valaki egy jóízűt politizál a színpadon, a közönség fele nem jön többé az előadására. Ennek ellenére a bátrabbak ma is kacsingatnak a közéleti kérdések felé. Nekem is az a véleményem, hogy akkor jó a humor, ha ellenzéki, és ez nem attól függ, hogy éppen ki van kormányon.

 

Mit szóltál, mikor Litkai Gergely megkeresett azzal, hogy saját kabarét indít a Dumaszínház?

 

Aradi Tibor: Nagyon örültem neki, egyrészt önző érdekből, mert mindenki minden munkának örül, másrészt én a rádiókabaré műfaját is nagyon szerettem. Úgy gondolom jó csapat állt össze, mind a fellépők, mind az írók tekintetében. Sőt, azt mondhatom, hogy a műfaj legtehetségesebb írói dolgoznak itt, ami már szinte garancia a sikerre.

 

A műsor témája az egyetemes történelem....

 

Aradi Tibor: Bár még nem ismerem a teljes anyagot, azt hiszem, remek kabaré lesz belőle. Úgy gondolom, hogy a történelem épp elég vicces és meghökkentő fordulatot rejt ahhoz, hogy egy kabaré témájául szolgáljon. Még azt is el tudom képzelni, hogy haszna lehet a fiatalok számára. Ki tudja? Hátha valakinek pont ettől jön meg a kedve ahhoz, hogy elmélyüljön a történelmi kérdésekben. Ha a politikusainknak csak fele annyi humora lenne, mint például a brit képviselőknek, remek produkciót lehetne csinálni belőle.

 

süti beállítások módosítása