Három vendégelőadás érkezik Veszprémbe

Áprilisban három vendégelőadás lesz látható a Veszprémi Petőfi Színházban: 23-án Lengyel Ferenc monodrámáját, Az árulót, 24-én pedig a Vígszínház Vénusz nercben című, illetve a Pécsi Nemzeti Színház Grace és Gloria című produkcióját tekintheti meg a közönség.

Ajánló az előadások elé:

 

Az áruló

 

Az áruló című monodrámát láthatja a közönség április 23-án, szerdán este hét órakor Veszprémben a Latinovits-Bujtor Játékszínben. Az előadást Makszim Gorkij művei alapján színpadra alkalmazta és játssza Lengyel Ferenc.

 

arulo

 

Pjotr Karazin, más néven, Lószúnyog a börtönben ül. Utolsó esélyként leírhatja, hány embert árult el több mint egy évtizeden keresztül a cári titkosrendőrségnek, kiket száműztek és kik kerültek börtönbe miatta. Nem akar írni, hiszen úgy gondolja, mindenképpen kivégzik. Ám az emlékek és a múlt önvizsgálatra kényszeríti. Vajon miért nem tudott a lelke felülkerekedni az árulásain? Miért érezte úgy, hogy miközben egész élete a küzdelemre való felkészülésről szólt, nem tudott önmagára figyelni? Az emberben rejlő jót hogyan győzheti le a rossz, s miért követ el becstelenségeket? Mi történik, ha az embert gyötri a lelkiismeret? Felmentés vagy bűnhődés? Miért van az, hogy az aljas dolgok elkövetése ellenére mégsem undorodik önmagától? Ajándékul kaptuk az életet, vagy az élet rendelkezik korlátlanul az emberrel? Mi segítheti a helyes látást? Így keresi a válaszokat a főhős lelkének és testének börtönében. 

 

Vénusz nercben

 

David Ives Vénusz nercben című darabját láthatják a nézők április 24-én, csütörtökön este hét órakor a Veszprémi Petőfi Színházban. A Vígszínház 16 éven felülieknek szóló előadását Marton László Kossuth-és Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész rendezte. A két főszereplő Bata Éva és Telekes Péter.

 

venusz

 

A Vénusz nercben szenvedélyes, mai történet két fiatal találkozásáról, férfi és nő állandó harcáról, szerelemről, túlfűtött vágyakról és erotikus álmokról. Thomas, a pályakezdő rendező-drámaíró meghallgatást tart új darabjának főszerepére, mely az osztrák Leopold von Sacher-Masochó klasszikus erotikus regényének színpadi változata, a Vénusz nercben. A válogatásra jócskán megkésve érkezik Vanda, a látszólag teljesen szétszórt színésznő, és a két fiatal élete ebben a színházi alaphelyzetben menthetetlenül összefonódik. Kiderül, hogy Vanda igazi, sugárzó tehetség, ráadásul sokkal többet tud a színházról és a férfilélekről, mint első pillanatban sejtenénk.

 

Grace és Gloria

 

Tom Ziegler Grace és Gloria című színművét láthatja a közönség Veszprémben, a Latinovits-Bujtor Játékszínben április 24-én, csütörtökön este hét órakor. A produkciót Füsti Molnár Éva rendezte, aki Sólyom Katalinnal együtt játssza el az amerikai író megható történetét. A díszlet és jelmez Tresz Zsuzsa munkája.

 

graceesgloria

 

A Jászai Mari-díjas pécsi színművésznők nagy sikerrel játsszák az előadást hosszú évek óta. Ezúttal a Veszprémi Petőfi Színház stúdiószínpadán tekinthetik meg a nézők a darabot. Hogyan adunk számot életünkről? Miért vagyunk ezen a világon? Nincs ember, akit ne foglalkoztatna ez a kérdés, hiszen életünk minden percében ott ólálkodik körülöttünk az elmúlás.

 

Grace-t, az idős parasztasszonyt nemrég engedték ki a kórházból. Gondozója, a New York-ban nagy karriert befutott önkéntes szociális munkás, Gloria mellette akar állni utolsó óráiban. Kettőjük történetét mondja el az ismert amerikai író, miközben a néző önfeledten nevet az élet abszurd helyzetein. Egy humorral teli, megható történet hitről, életről és halálról. Az előadást a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség nívódíjjal jutalmazta.

 

süti beállítások módosítása