Blixen bárónő szerelmei - Dán darab ősbemutatóját tartották a Centrálban

Karen Blixen dán írónő életét dolgozza fel a Blixen bárónő szerelmei című előadás, melynek ősbemutatóját március 31-én tartották a Centrál Színház Kisszínpadán. A darabot Kőváry Katalin álította színpadra.

blixen1

 

Ajánló az előadás elé:

 

Magyarországon Karen Blixen népszerű regényeit nem könnyű beszerezni. Pedig Kertész Judit kiváló fordításában valódi élvezet a Hét fantasztikus történet, A sors anekdotái, vagy a Téli regék olvasása. És akkor még nem említettük a Volt egy farmom Afrikában-t, amelynek filmváltozata (Távol Afrikától) világszerte ismertté tette ezt a különleges nőt.

 

blixen2

 

Úgy hírlik, hogy Hemingway, mikor megkapta a Nobel-díjat, azt mondta, Blixen jobban megérdemelte volna. De Karen Blixen - a férje után Blixen bárónő - soha nem kapta meg. Életében megosztó személyiség volt, de most, mikor már csak a művei vannak velünk, végre elfoglalhatja helyét a legnagyobbak között. Ezt a célt szolgálja ez az előadás is, mely Blixen életének különös eseményeit eleveníti meg.

 

Nils Peter Juel Larsen (1942-), aki ismert dán rádiós dokumentarista és író, hiteles, első kézből megismert történetet mesél el. Igazi játékot látunk irodalomról, színházról, érzésekről, világokról, tehetségről, szenvedélyről.

 

blixen3

 

 

Az Éjszakai Színház és a Gryllus Kft. bemutatja:

 

Nils Peter Juel Larsen:

 

Blixen bárónő szerelmei

 

Játék egy részben

 

Fordította: Kertész Judit

 

Szereplők:

A BÁRÓNŐ, 70 évesen: Esztergályos Cecília

A BÁRÓNŐ, fiatalon: Dobra Mara

A TANÁR: Széles Tamás

A KIADÓ: Schnell Ádám

 

Díszlet, jelmez: Dőry Virág

Zene: Varga Judit

Munkatárs: Kiskádi Judit, Németh Dóra

 

Rendezte: Kőváry Katalin

 

Előadások: április 19., 20. 19:00

 

süti beállítások módosítása