Kiírták a II. TITÁNium Színházi Szemle pályázatát

Másodszor írta ki a Füge a TITÁNium tehetségkutató platform pályázatát. A pályázat olyan fiatal alkotóknak szeretne lehetőséget adni a megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, és szeretnék egy produkciójukat továbbjátszani, vagy új előadást létrehozni.

titanium logo

 

A pályázat célja:


Az elnevezés is utal az esemény átfogó céljára és tematikájára: a Füge olyan fiatal színházi alkotóknak szeretne lehetőséget adni a hazai és nemzetközi megmutatkozásra, akik vagy nemrég végeztek valamely színművészeti egyetemen, vagy gyakorlatban foglalkoznak a színházzal, csoportot, műhelyeket vezetnek, önálló rendezéssel állnak elő, de még nem töltötték be a 35. életévüket és csak néhány éve léptek a pályára. A program ötletét az adta, hogy számos fiatal színházi alkotó (író, színész, rendező) kerete meg a Fügét új produkciós tervével vagy éppen azzal, hogy az egyetemen készített vizsgabemutatójukon szeretnének tovább dolgozni, külső helyszínen előadást létrehozni. Ezt a sok fiatal energiát, "tenniakarást", vágyat akarják egy helyre összpontosítani és terveik szerint hagyományteremtő céllal évről évre értékként felmutatni.

 

A pályázók köre:


Olyan 35. évet be nem töltött fiatal rendezők vagy alkotók, akik a színház vagy más társművészet területén végzik/végezték tanulmányaikat, illetve amennyiben nem, dokumentáltan hoztak már létre önállóan színházi produkciót, amely legalább öt alkalommal szerepelt nézők előtt.

 

Pályázni 2014/15-ös évadban tervezett új produkcióval lehet.

 

A pályázat benyújtási határideje: 2014. május 11. éjfél


A pályázatokat - az aláírt és beszkennelt pályázati adatlapot és annak szükséges mellékleteit - e-mailben kell benyújtani a megadott határidőn belül a titaniumpalyazat@gmail.com e-mail címre, TITANium - pályázat tárgymegjelöléssel.

 

Az elbírálás szempontjai:


megvalósítás realitása, koncepció kidolgozottsága, korábbi referenciák, alkotók köre

 

A TITANium projekt keretében a beérkezett pályázatok közül 4 produkció valósulhat meg anyagi és menedzsmenti támogatással a 2014/2015-ös színházi évadban az alábbi helyszíneken:


- Átrium Film-Színház
- Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház
- MU Színház
- Trafó Kortárs Művészetek Háza

 

Az évad során bemutatott előadások rendezői közül kerül ki az Év Titánja fődíj várományosa.

 

A pályázat kötelező mellékletei:
- kitöltött pályázati adatlap
- szakmai önéletrajz és referenciák
- hallgatói jogviszony esetén a pályázó felsőoktatási intézmény nyilatkozata arról, hogy engedélyezi a pályázó indulását jelen pályázaton
- a produkció rövid leírása, rendezői koncepció (max. 2 oldal terjedelemben)
- színlap, alkotói névsor
- a bemutató tervezett időpontja
- a produkció technikai paraméterei

 

Az elbírálás határideje és a hivatalos eredményhirdetés: 2014. május 30-ig.

 

A beérkezett pályázatokat elbíráló kuratórium tagjai:
1. Gáspár Anna (producer)
2. Gáspár Máté (menedzser, tanár)
3. Kovács Bálint (kritikus)
4. Pelsőczy Réka (színész, rendező)
5. Vajdai Vilmos (színész, rendező)

 

MEGHÍVOTTAK KÖRE: Barda Beáta (Trafó - Kortárs Művészetek Háza), Erős Balázs (MU Színház), Kulcsár Viktória (Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház), Magács László (Átrium Film-színház), Orlai Tibor (producer)

 

További információk: http://juranyihaz.hu

 

 

süti beállítások módosítása