Sepsiszentgyörgyi Hamlet érkezik a Katonába

A Tamási Áron Színház társulata május 5-én a Katona József Színházban mutatja be Hamlet-adaptációját Bocsárdi László rendezésében.

hamlet katona

 

A Hamlet a drámairodalom egyik legismertebb tragédiája, a műnek rengeteg feldolgozása született. Első ránézésre hatalmi harcokról, szerelemről, árulásról, bosszúról szól, ám mint minden sokrétegű, gazdag szöveg esetében, az egymásra épülő és egybecsengő motívumok itt is végtelen perspektívát adnak a cselekménynek: az apa–fiú kapcsolat, a megöröklés kérdése, az incesztus, a szerelem és barátság problematikája különböző szálakon fut végig a történeten és a szereplők sorsán.

 

A Gyulai Várszínház és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház eredetileg szabadtéri színpadra tervezett közös produkciójátt tavaly július 7-én mutatták be Gyulán, Sepsiszentgyörgyön pedig december 18-án. A darabot a Román Színházi Szövetség öt kategóriában jelölte UNITER-díjra: Legjobb előadás, Legjobb rendező (Bocsárdi László), Legjobb férfi főszereplő (Mátray László), Legjobb férfi mellékszereplő (Pálffy Tibor), Legjobb díszlettervező (Bartha József).

 

Forrás: katonajozsefszinhaz.hu

 

süti beállítások módosítása