A napsugár fiúkat mutatja be a csíkszeredai színház

A napsugár fiúk című Neil Simon-darabot mutatja be pénteken a Csíki Játékszín Parászka Miklós rendezésében.

A rendező csütörtökön az MTI-nek elmondta: 22 évvel ezelőtt már megrendezte ezt a darabot Ács Alajos és Botka László főszereplésével. Most abból az alkalomból vették elő, hogy a csíkszeredai társulat Jászai-díjas színésze, Fülöp Zoltán a hatvanadik életévéhez közeledik, és neki testreszabott az egyik főszerep, amelyben Willie Clarkot alakítja.

 

napsugar fiuk

 

Parászka Miklós, aki egyben a Csíki Játékszín igazgatója, úgy vélte, hogy ez a mű nemcsak Fülöp Zoltánnak, hanem a közönségnek is jutalom azáltal, hogy a lélektani vígjátékot a nemsokára hatvan éves színész művészetén keresztül láthatja. Az előadásban a másik főszerepet a marosvásárhelyi, szintén Jászai-díjas Szélyes Ferenc játssza, aki Al Lewist alakítja. Hozzátette, erős személyes vonatkozásai is vannak a darab- és szereplőválasztásnak, mert Fülöp Zoltánnal és Szélyes Ferenccel az 1970-es években együtt kezdték el a szakmát Szatmárnémetiben.

 

"Benne van az életünk a próbafolyamatban, ebből a szempontból rendhagyó vállalkozás számunkra" – mondta a rendező. Kiemelte, hogy a szerző maga írta: ezt a darabot azoknak a színházaknak érdemes bemutatniuk, amelyek rendelkeznek a két főszereplőhöz illő, megfelelő életkorral rendelkező, nagyformátumú színésszel. Mint mondta, ez helytálló elvárás, mert olyan minőségű színészetet és kisugárzású személyiséget követel a két főszerep, hogy ez utóbbiak szakmai minőségét nevetséges megkérdőjelezni – mondta Parászka Miklós. Az előadás díszlet- és jelmeztervezője Sántha Borcsa.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása