Rekordmagasságban tartott előadással ünnepelték Shakespeare születésnapját

Rekordnak számító, több mint 11 200 méter magasságban, egy repülőgépen tartott előadással ünnepelte meg William Shakespeare születésének 450. évfordulóját egy amerikai társulat.

A Reduced Shakespeare Company a londoni Gatwick repülőtérről az olaszországi Veronába tartó járaton adta elő a Shakes on a Plane című darabját. Simon Cole, Gary Fannin és William Meredith ezzel valószínűleg megvalósították a legmagasabban tartott színházi előadás rekordját.

 

reduced shakespeare

 

Az április 23-ai rendhagyó előadással a bárd születésének 450. évfordulója előtt tisztelegtek. A produkció, amely a Rómeó és Júliából, a Titus Andronicusból, az Othellóból, a Macbethből, a Julius Caesarból és a Hamletből is tartalmazott jeleneteket, majdnem egy órán át tartott.


"Őszintén szólva ez volt a legszórakoztatóbb repülőút, amelyben valaha részem volt" - mondta a 39 esztendős Simon Cureton, aki feleségével és gyermekeivel utazott Veronában élő rokonaikhoz. "Az első sorban ültünk és a színészek nagyszerű módon vonták be a gyerekeket" - lelkendezett a Sydneyben élő férfi.


Az Easyjet légitársaság szóvivője szerint a rekordot a jövő héten hagyja jóvá hivatalosan a Guinness-szerkesztőség - adta hírül a BBC News.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása