Megkezdi kétéves világkörüli turnéját a Globe Színház

A Föld számos színpadán, a világ 205 országában mutatja be a Hamletet 2016 áprilisáig a Globe Színház.

Megkezdik kétéves világkörüli turnéjukat a londoni Globe Színház színészei William Shakespeare születésének 450. évfordulója alkalmából. A turné kezdeteként a csoport először a Temze-partján lévő színházban mutatta be a darabot.

 

globe to globe

 

A színészek jövő héten indulnak hajóval Hollandiába, majd tovább Németországba. Magyarországon is fellépnek: június 21-én a Budapesti Nyári Fesztiválon. Emellett idén többek között Macedóniában, Csehországban, Lengyelországban, Hondurasban, az Egyesült Államokban és Argentínában is színpadra viszik a világhírű darabot.

 

"Tizenhat férfi és nő utazik a kontinenseken keresztül hajóval, vonattal, terepjáróval, vitorlással, busszal és repülővel, hogy a legkülönfélébb helyeken játsszanak - falusi színpadokon és nemzeti színházakban, palotákban és strandokon" - közölte a színház. "A Hamlet Shakespeare legátfogóbb műve. Mindegy, fiatal vagy öreg, ma is bárki azonosulhat a karakterekkel" - mondta el Peter Brook, a Globe Színház igazgatója.

 

A társulat márciusban bejelentette, hogy 2015 szeptemberében Észak-Koreába is ellátogat. A drámaíró híres művében Hamlet, Dánia hercege bosszút áll nagybátyján, Claudiuson apja, a király haláláért. A helyzet sokak szerint emlékeztet Észak-Koreára, ahol az országot vezető Kim Dzsong Un nemrég kivégeztette kegyvesztetté vált nagybátyját, Dzsang Szong Teket.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása