Mesés évadot ígér a Győri Nemzeti Színház

Mesés évadot ígért 2014/2015-re csütörtöki sajtótájékoztatóján Forgács Péter, a Győri Nemzeti Színház igazgatója.

 

Forgács Péter elmondta: a színvonal mellett ez arra is vonatkozik, hogy számos, a mesevilágot, a mágiát megidéző alkotást visznek színre. Egyben tisztelegnek "a világ legnagyobb meseírója", William Shakespeare előtt is az alkotó születésének 450. évfordulója alkalmából; ezért is lesz a nagyszínpad nyitódarabja A windsori víg nők, amelynek premierjét szeptember 27-én tartják - jegyezte meg.


November 15-én egy ősbemutatóval, a Győrben már 150-nél is többször előadott Portugál szerzője, Egressy Zoltán új darabjával, a Júniussal jelentkeznek. Pár nappal karácsony előtt, december 20-án lesz az idei musical szuperprodukció, a Jézus Krisztus Szupersztár premierje.

 

gyori nemzeti szinhaz

Fotó: suni-nurse.blogspot.hu

 

Februári bemutató lesz Gogol Revizora, amelyet A salemi boszorkányokat Győrben rendező Bagó Bertalan visz színre, a polgármester szerepében Gáspár Sándor Kossuth-díjas színművésszel. Március 28. pedig a jövő évi operabemutató napja lesz: Mozart Varázsfuvolája szerepel az évad műsorában. A nagyszínpadi premierek sorát Giulio Scarnacci és Renzo Tarabusi fergeteges vígjátéka, a Kaviár és lencse zárja április 25-én.


A kisterem bemutatói közül az igazgató kiemelte a Figaro házasságának októbertől játszott színműváltozatát és a februártól látható Édes Annát.


Szintén a nagyszínpad új produkciói között említette a Győri Balett Generációk című alkotását, amelyről Kiss János, a társulat igazgatója elmondta: "a legillékonyabb előadóművészeti ág" és művelői előtt tisztelegnek az előadással, amelynek két felvonása a Bolero és a Carmina Burana újraértelmezett változata.


Forgács Péter megemlítette: számos most is futó előadást visznek tovább a következő évadra, köztük a Csinibabát, A kriplit, a Portugált, a Sakkot és a még ebben az évadban bemutatandó Mágnás Miskát is.


Az igazgató konkrét számok említése nélkül beszélt arról is, hogy jelentősen emelkedett a Győri Nemzeti Színház bérleteseinek száma és jegyárbevétele. Megemlítette: az ősszel induló évadban megszűnik a régóta problémás egyetemi bérlet, ugyanakkor a 7-13 éves korosztály számára - egy helyi vállalkozás támogatásával - megjelenik a Vill-Korr Sulibérlet.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása