Jótékonysági előadást tart gyerekeknek az Opera

Mintegy 700 gyerek láthatja a Magyar Állami Operaházban Ránki György Pomádé király új ruhája című darabját vasárnap délelőtt. A jótékonysági rendezvény a budapesti Klauzál Lions Klubbal közös szervezésben valósul meg.

Fogarasi Katalin, a Klauzál Lions Klub örökös elnöke az MTI-nek elmondta: hatodik éve szervezi meg a gyermekelőadást a civil szervezet, amely 25 éve folytat jótékonysági tevékenységet.


Az operaházi eseményt azzal a céllal rendezik meg minden évben, hogy hátrányos és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek számára felejthetetlen élményt nyújtó szórakozást biztosítsanak.

 

pomade

Pomádé király új ruhája. Fotó: Éder Vera


Fogarasi Katalin tájékoztatása szerint a rendezvényre az ország legkülönbözőbb részeiről, eldugott kis falvakból is, valamint az országhatáron kívülről, a Vajdaságból is érkeznek hátrányos helyzetű kisgyerekek, akik talán e lehetőség nélkül soha nem juthatnának el az Operaházba, de Budapestre sem.


Mint mondta, a civil szervezet utaztatja a fővárosba a 6-12 éves korú gyerekeket, akiket a klub tagjai az előadás szünetében vendégül is látnak. Az előadás után pedig a legszegényebb régióból érkező csoporttal ellátogatnak a Parlament épületébe is.


A Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége 1917-ben alakult Chicagóban, mára a világ legnagyobb humanitárius célú klubhálózatát építette fel. Fogarasi Katalin elmondta, hogy a Lions-szervezet Magyarországon 50 klubból áll, a jótékonysági rendezvény megszervezésében a különböző régiók klubjai segítenek.

 

Forrás: MTI

 

süti beállítások módosítása