Cserhalmi is rendez jövőre a Vörösmarty Színházban

A székesfehérvári Vörösmarty Színház a 2014/2015-ös évadban többek között A padlás, a Hamlet és az Amadeus című színdarabokat is műsorára tűzi - derült ki a hétfői évadzáró társulati ülést megelőző sajtótájékoztatón.

Szikora János, a Vörösmarty Színház igazgatója elmondta, hogy 2013. szeptember 1. óta 282 előadásukra összesen 74 ezer 139 néző volt kíváncsi. Látogatottságuk 94,65 százalékos volt, bérleteseik száma emelkedő tendenciát mutat.

 

A teátrumvezető szerint tartalmas, népszerű évadot zártak és ugyanilyet szeretnének megvalósítani jövőre is. A műsortervet a műfaji sokszínűség jellemzi, hiszen zenés vígjáték, musical, tragédia és táncjáték is szerepel a tervek között - tette hozzá.

 

2014evadsajtaj cimlap

Fotó: vorosmartyszinhaz.hu

 

A következő évadban Bagó Bertalan rendezésében mutatják be a 3:1 a szerelem javára című zenés vígjátékot, illetve Bulgakov Őfelsége komédiása című művét Gáspár Sándor és Cserhalmi György főszereplésével a nagyszínpadon.


Lendvai Zoltán állítja színpadra Presser Gábor és Sztevanovity Dusán A padlás című musicaljét, míg Szikora János Shakespeare Hamletjét rendezi meg. Horváth Csaba Szolzsenyicin Gulag című alkotásából készít táncjátékot, Hargitai Iván pedig Peter Schaffer Amadeusát viszi színre.


A Kozák András Stúdióban szintén Hargitai Iván rendezi A félkegyelműt, míg a Tizenkét dühös ember Cserhalmi György rendezésében elevenedik meg. A Pelikán Kamaraszínház műsorára tűzik az Edith és Marlene, illetve a Momo című zenés játékokat, A három kismalac című marionett-játékot és a Versengő Zenebónia mesejátékot.


Az idei évadból műsoron marad a My Fair Lady, az Indul a bakterház, a Lear király, a Koldus és királyfi, A Mester és Margarita, a Mesterkurzus, valamint a Furcsa pár női változata. A társulat néhány hetes szünet után próbálni kezd a jövő évad első bemutatóira, illetve Gyula, Szeged, Budapest és Siófok vendégei lesznek különböző produkciókkal.


Cser-Palkovics András polgármester hangsúlyozta, hogy a Vörösmarty Színház alkalmas arra, hogy az egyik legerősebb színház legyen az országban. A teátrum elindult az úton és nem áll rosszul – hangoztatta. Közölte, hogy az ország egyik legjobb társulatához az egyik legjobb infrastruktúra szükséges, ezért a következő évadban színészlakásokat alakítanak ki a színház épületében. Erre a források rendelkezésre állnak a város költségvetésében – tette hozzá.

 

Forrás: MTI

 

 

süti beállítások módosítása