Molnár Piroskával és Lázár Katival is vár a KékSzobaHall

Folytatódik a KékSzobaHall programsorozat vasárnaponként este 7-től a Budapest Jazz Clubban.

Májusban az érdeklődők beszélgetést hallhatnak Lázár Katival és Molnár Piroskával, megtekinthetik Jordán Tamás és Sebő Ferenc József Attila-estjét, Závada Pál legújabb regényéből olvas fel, Kovács Patrícia pedig gyereknapi mesejátékkal várja majd a látogatókat.

 

A Kékprodukció 2013 februárjában indította útjára a KékSzobaHall elnevezésű programsorozatot a Budapest Jazz Clubban (XIII. Hollán Ernő u. 7.), azzal a céllal, hogy legyen egy hely, ahol találkozhatnak mindazok, akik szívesen néznek színházat, hallgatnak zenét, szívesen cserélnek gondolatokat, kíváncsiak a világra és egymásra és szeretnek játszani. A vasárnaponként megrendezésre kerülő színházi, zenei, irodalmi esteken a Kék Művészügynökség által képviselt alkotók és barátaik lépnek színpadra. A szervezők hétről hétre igyekeznek olyan alkalmakat teremteni, hogy érdemes legyen összejönni és együtt tölteni a vasárnap estéket.

 

A KékSzobaHall májusi programkínálata:

 

Május 4. 19.00 A májusi Felcserélt életek két nagyszerű színésznőről szól, akik tulajdonképpen akár cserélhetnének is, hiszen mindketten mindig is színésznők szerettek volna lenni: Molnár Piroska és Lázár Kati. Színes, gazdag pályájuk közös pontjairól és az eltérő utakról beszélget velük Veiszer Alinda.

 

felcserelt1

 

Május 11. 19.00 Szólt az emberJordán Tamás és Sebő Ferenc József Attila gondolatait tolmácsolják prózában és dalban. Ez az előadás – ahogy Jordán Tamás a bevezetőjében el szokta mondani – tulajdonképpen beszélgetés a hallgatóság és az előadók között - még akkor is párbeszéd, ha a közönség (feltételezhetően) nem mond semmit.

 

szoltazember

 

Május 18. 19.00 Természetes fényZávada Pál zenés felolvasóestje meglepetéssel. A regény döntően a II. világháborúban, illetve előtte és utána játszódik. A szereplők javarészt Békés megyeiek, nők és férfiak, magyar magyarok, magyar szlovákok és magyar zsidók – ettől is függően veti őket a történet az öldöklés, a kényszermunka, a fogság vagy az áttelepülés közép- és kelet-európai helyszíneire. Eközben szeretnek és csalódnak, áldozattá vagy tettessé is válnak, elbeszélnek vagy fényképeznek – és vannak, akik nem térnek vissza többé.


Eltelt hét évtized, az okokat és a miérteket elfelejtettük: könnyű szívvel nézegettünk retusált képeket. Závada Pál nagyregénye azt ajánlja, hogy ennek vessünk véget, közben pedig megvilágít minket a szenvtelen, természetes fény.


A Magvető Kiadó gondozásában megjelent kötetről Szüts Miklós festőművész, a könyv tipográfusa beszélget a szerzővel. Zenél: Szokolay Dongó Balázs és Termes Rita.

 

termeszetes

 

Május 25. 11.00 Királylányok és királyfiak - Gyereknap a KékSzobaHallban Kovács Patríciával


„Imádom a meséket, még így felnőtt fejjel is. Játszottam korábban is gyerekeknek, nagyon szeretem ezt a közönséget, látni a tekinteteken, mennyire magával tudja ragadni a kicsiket egy jó történet. A mostani előadás is izgalmasnak ígérkezik, az alapját két, számomra különösen fontos mese adja.

 

Ezek a mesék Boldizsár Ildikó meseterapeuta tollából és Szegedi Katalin rajzaiból születtek, külön kötetben a királyfiaknak és külön a királylányoknak. Olyan könyvek ezek, ami után egyszerűen muszáj beszélgetni arról, mi a jóság, a szépség, az állhatatosság, és az összes többi olyan tulajdonság, amit a kisgyerekek szíve rejt, és amit érdemes a felnőtteknek is feleleveníteni olykor-olykor." - Kovács Patrícia
zene: Nyitrai László
rendező: Bíró Kriszta

 

gyerknap

 

A programokra a jegyek ára: 3300 Ft
Diák- és nyugdíjasjegy: 2000 Ft

 

 

süti beállítások módosítása