Négy napló és egy vers - Új bemutatót tart a GG Tánc Eger

Új bemutatóval készül a GGTánc Eger a Tánc Világnapjára. Április 29-én a Négy napló és egy vers című táncjátékot mutatják Jenna Jalonen koreográfiájával a stúdiószínpadon.

 

Az alkotók ajánlója:


Életünk egyik legfontosabb alaptézise önmagunk megtalálása. De vajon kinek mit jelent ez? Testi- lelki harmónia? Viselkedésformáról vagy életormáról beszélünk, melynek minden pillanatában kiteljesedhetünk? Mindig lehetünk önmagunk, vagy kaméleonként szituációkhoz alkalmazkodva kell léteznünk? Meddig feszegethetjük a határokat, s egyáltalán mit jelent saját gyökereink megtalálása?


Életünk során újabb és újabb impulzusok, változások érnek minket, így a válaszok egy életre szóló utazásban rejlenek. Jenna Jalonen darabja ezt öt sors példáján láttatja velünk. Öt karakter emlékei, életútja, mely kilétüket boncolgatja. Öt teljesen különböző ember története, mely az állandóan elérhető anyagi világ helyett egy elemeltebb érzelmi síkon kapcsolódik össze. Hiszen különböznek, ám céljuk ugyanaz, mind egyet akarnak: megérteni önmagukat. Kik ők valójában, s miért olyanok, amilyenek?

 

A finn táncművész korábban már dolgozott a tánctagozattal, hiszen az ő koreográfiájában született meg a GG Tánc Eger Hamupipőke című táncmeséje. Most ismét egy stúdiószínházi produkcióval készülnek, Jenna Jalonen saját darabját viszik színpadra.

 

GG Tanc

Négy napló és egy vers - Gál Gábor fotója a próbáról

 

Egri siker a fővárosban


Teltház előtt, nagy sikerrel játszotta az egri társulat Kocsis István: A fény éjszakája című drámáját április 23-án a Nemzeti Színház Gobbi-termében. Az előadás előtt Vidnyánszky Attila főigazgató köszöntötte a közönséget, a művészeket és Habis Lászlót, Eger polgármesterét, aki korabeli dokumentumokat idézve a 110 évvel ezelőtt közadakozásból felépült első egri kőszínházra emlékezett. A jelenlévők a Gárdonyi Géza Színház máig szóló történetéről számot adó kiállítást is megtekinthették.


A fény éjszakája az idei évad programadó bemutatója volt. A színházművészet feladatai közé tartozik különböző korok társadalmi, politikai történéseit értelmezni és bemutatni is, Kocsis István műve ilyetén módon boncolgat kiemelten fontos történelmi összefüggéseket - mondta Blaskó Balázs, az egri teátrum igazgatója.

 

Forrás: Gárdonyi Géza Színház

 

 

süti beállítások módosítása