Kállay Bori újra Szegeden lép fel

A népszerű primadonna nyáron Anhiltét alakítja A Csárdáskirálynőben a Dóm téren. Hobbijáról és a szerepről is mesélt.

Hat éve játssza Anhilte szerepét a Budapesti Operettszínházban Kállay Bori. A Csárdáskirálynőben alakított karakterével mutatkozott be a teátrumban.

 

„Nagyon szeretem játszani, és különösen boldog vagyok, hogy ezt a változatot van alkalmam előadni. Kerényi Miklós Gábor igazgató és a darab rendezője maga írta át a szerepet, melyben lubickolni lehet. Kivételes öröm, hogy mindezt most Szegeden is megmutathatom, ráadásul ezúttal régi és nagyon kedves partneremmel, Balázs Péterrel" - mondta Kállay Bori, aki szerint Szeged gyönyörű város, ahova mindig öröm visszatérni.

 

802a9daf23bff040c546f525d4bd22bc XL

 

A művésznő legnagyobb hobbija a kertészkedés, így azt is hozzáteszi, hogy milyen szép a belváros a színpompás, óriás fejű tulipánokkal, mely neki is a kedvence.

 

„Évekig nem nyílt ki, most virágzik. Néha megsimogatom, hogy még szebb legyen. A növényeknek lelke van, hosszú órákat töltök a muskátlikkal, jácintokkal, begóniákkal is. A konyhakertemben paradicsomot, paprikát, zellert nevelek"  - árulta el Kállay Bori.

 

Mivel A Csárdáskirálynőben fontos anya-szerep az övé, anyák napja közeledtével Anhilte figurájáról elárulja, hogy mindent elkövet, hogy fia, Edvin herceg boldoguljon.


"Tűzön-vízen keresztül próbálja segíteni őt. Tudom, hogy minden édesanya ilyen. Anhilte igyekezetét azonban némi önzés is vezeti, hiszen a fia sikerei által ő is feljebb juthat" - tette hozzá.

 

 2-3

 

Július 11-én és 12-én Kálmán Imre operett-sikere, A Csárdáskirálynő szerepel műsoron a Szegedi Szabadtéri Játékokon, melyet utoljára közel egy évtizede láthatott a Dóm téri közönség. Az előadás a Budapesti Operettszínházzal közösen valósul meg. A történet az első világháború idején játszódik, és bár ezt általában nem hangsúlyozzák az alkotók, ebben a koncepcióban, a világégés évfordulójának apropójából, némiképp kiemelik majd.


Az előadásokon a művésznő baráti társasága és férje, Vitray Tamás Kossuth- és Prima Primissima-díjas újságíró is ott lesz.

 

 

Forrás: Szegedi Szabadtéri Játékok, Színház.hu

 

süti beállítások módosítása