Prah - Manchesterben mutatják be Spiró drámáját

Spiró György Prah című drámáját mutatják be május 3-án Manchesterben. A darabot a 2007 óta a városban működő brit IgnitionStage társulat állítja színpadra Szilvi Naray-Davey rendezésében.

Spiró 2005-ben írta a Prah-t, amelyet 2007-ben a Radnóti Színház bemutatóját követően több magyar és ketet-európai társulat tűzte műsorára. A manchester-i premier lesz az első angol produkció, amely Spiró-drámát visz színpadra Nagy-Britanniában.

 

A darab angol forítása is Szilvi Naray-Davey rendező munkája, aki a produkcióhoz angol színészeket és zeneszerzőt nyert meg. A Nő szerepét Anne-Marie Draycott, a Férfit pedig Zach Lee játssza. Az előadáshoz a Salfordi Egyetem zeneművészeti karának professzora, Alan Williams szerzett zenét, akit ugyancsak erős szálak kötnek Magyarországhoz, hiszen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen tanult.

 

probafoto1

 

Szilvi Naray-Davey Budapesten született, Genfben nőtt fel, majd Londonban diplomázott, később New York-ban folytatta a tanulmányait. Hét évet élt Los Angelesben, majd Manchesterben telepedett le családjával. Az IgnitionStage másik két alapító tagjával, Joanne Walker producerrel és Ian Scullion díszlettervezővel több sikeres produkciót hoztak létre az elmúlt években.

 

Idén csatlakozott a társulathoz az előadás dramaturgja és nemzetközi producere, Leányvári Enikő, aki 2000 óta él Londonban.


Az előadást Manchesteren és Salfordon kívül május 9-én és 10-én Londonban is láthatja az érdeklődő közönség, ahol a Balassi Intézet Londoni Magyar Kulturális Központ jóvoltából vendégszerepel. A társulat nagy örömére a szerző, Spiró György elfogadta a meghívást és részt vesz a londoni előadások után rendezett közönségtalálkozókon.

 

Színház.hu

 

süti beállítások módosítása