Jadviga és Don Pasquale a Vörösmarty Színházban - Vendégelőadásokat fogadnak

Májusban a Jadviga párnája, a Don Pasquale és a Hitted volna! érkezik a Vörösmarty Színházba.

2

 

Hitted volna?

 

Május 11-én, vasárnap 19 órakor Hernádi Judit és Kern András lép a Vörösmarty Színház színpadára a Hitted volna? című előadásban. Herman és Christine barátok, több mint harminc éve. Amíg házastársaik éltek, állandóan összejártak négyesben. Mára mindketten egyedül maradtak, mégis alig találkoznak. Christine megunta a magányt, és végre úgy döntött, elköltözik a városból, új életet kezd. Összecsomagolt, költöztetőket hívott, és már minden készen áll az új élet kezdésére, amikor betoppan a kissé morcos jó barát. Richard Baer darabja rengeteg humorral és szeretettel mutatja be, hogy csodák márpedig történhetnek. Bármikor.


Az Orlai Produkciós Iroda előadását Verebes István rendezte. 

 

7

 

Don Pasquale

 

Május 12-én, hétfőn 19 órakor a Magyar Állami Operaház Don Pasquale című vígoperáját tekintheti meg a nagyérdemű a Vörösmarty színházban. „A budapesti dalszínház kötelessége elvinni az operaművészetet azokhoz, akiknek nincs elérhető közelségben a főváros, hiszen az ő adóforintjaik is finanszírozzák ezt a műfajt. Elvinni, és átnyújtani, mint egy ajándékot, miként ezt Szendrényi Éva tervei alapján készült díszlet is szimbolizálja. Egy hatalmas doboz, amelybe az Opera bepakolja a produkciót, és viszi városról városra. A jelmeztervező, a divat világából érkezett Németh Anikó elkötelezett híve az innovációnak, kísérletezésnek. A Don Pasquale előadáshoz tervezett jelmezei nemcsak ruhadarabokkal, de parádés humorral is felöltöztetik az opera figuráit. A 2013/2014-es évadban Káel Csaba Don Pasquale-rendezése gördül ki Budapestről" – mondta Ókovács Szilveszter, az Opera főigazgatója.

 

13

 

Jadviga párnája

 

Május 26-án, hétfőn 19 órakor az Orlai Produkciós Iroda Jadviga párnája című előadását tűzik műsorra a fehérvári színházban. Závada Pál naplóformában írt regénye a jelenkori magyar irodalom kiemelkedő alkotásainak egyike, mely egyszerre szerelem-, család- és falutörténet. A cselekmény fő szervező elve a szereplők egymáshoz való viszonya, a közöttük lévő feszültségek és a problémáikra adandó válaszok keresése. Átélhető szenvedélyes sorsok, szerelmek, féltékenységek, barátságok és árulások – miközben a háttér, a kulissza maga a magyar történelem. Néhol látszólag egyszerű történetnek tűnik föl a jelenet, ám az összefüggései mélyebbre vezetnek. Úgy szórakoztat, hogy közben a bennünket körülvevő világ alapkérdéseivel szembesít. Legfőképp a férfi-nő mítoszával, de az egyén és a társadalom ellentmondásosságával, a hazaszeretet és nacionalizmus kérdésével is. Az előadást a Vörösmarty Színház prózai tagozatának vezetője, Hargitai Iván rendezte, és a színház két művésze, Gáspár Sándor és Lábodi Ádám is játszik benne.

 

Forrás: vorosmartyszinhaz.hu

 

 

süti beállítások módosítása