Liam Neeson-nal érkezik a Világok harca musical az Urániába

H.G. Wells legismertebb sci-fi regénye, a Világok harca musicalváltozatát vetíti az Uránia május 6-án.. Jeff Wayne The War of the Worlds Alive on Stage című produkciója bejárta Európát, a mozivásznon a teltházas londoni előadás felvétele látható.

jeff-wayne-vilagok-harca-musical1

 

Az Uránia ajánlója:


H.G. Wells számos különböző feldolgozást – köztük Orson Welles általános pánikot keltő 1938-as rádiójátékát – megélt sci-fi regénye először 1978-ban ihlette meg a zeneszerzőt; a Jeff Wayne's Musical Version of The War of the Worlds című dupla concept albumból világszerte több millió példány kelt el. A lemez számos díjat nyert a progresszív rockot szimfonikusokkal és vonósokkal vegyítő egyedi hangzásvilága miatt. Ezt a zenei vonalat viszi tovább a 3D holografikus kivetítést és számtalan speciális effektet felvonultató színpadi változat is. A produkció 2012-ben The Next Generation címmel, új szereposztással indult Európa-turnéra, ennek londoni állomása látható az Uránia mozivásznán.

 

A multimédia alkalmazásával újjászületett történet H.G. Wells komor, viktoriánus kori meséjén alapszik, melyben a marslakók elözönlik Angliát. Az előadást óriásvászonra kivetített animációk, 3D holografikus vetítés, és a klasszikus, halálsugarakkal támadó háromlábú marsi harci jármű tíz méteres változata kíséri végig, rendkívül erős vizualitást kölcsönözve a darabnak. Pirotechnikusok és illuzionisták garmadája dolgozott azon, hogy a nézőknek minél meghökkentőbb, „földönkívüli" élményben legyen részük.

 

 

A szereposztás parádés: Liam Neeson alakítja George Herbertet, az újságírót – felvételről, holografikusan kivetítve. A színpadon a maguk fizikai valójában játszó színészek között pedig Jason Donovant, Marti Pellowt, Kerry Ellist és Ricky Wilsont, a Kaiser Chiefs énekesét láthatjuk.


Az 5.1. térhatású hanggal, HD-kamerákkal rögzített előadás szerves részét képezik a 45 zenész által élőben előadott The Eve of the War (A harc előestéje), valamint a Forever Autumn (Mindörökké ősz) című slágerek. A zenekart személyesen Jeff Wayne vezényli.


Az előadás magyar felirattal látható, jegyek kaphatók az Urániában és a Jegymester hálózatában. További részletek a filmszínház honlapján: www.urania-nf.hu.

 

 

süti beállítások módosítása