Spanyol fesztiválon szerepelt az Aradi Kamaraszínház

Kétnapos zenés színházi fesztivál keretében vendégszerepelt Spanyolországban az Aradi Kamaraszínház és a Bakelit Produkció közös produkciója, az Oroszok című Viszockij-est, Harsányi Attila és Vihula Mihajlo előadásában.

A Viszockij-dalokra épülő előadást május 3-án, szombaton a Magyar Zenés Színházi Fesztivál keretében a Ciudad Qesada-i The Bells – Thunderthief Cultural Parque pódium színpadán került bemutatásra.

 

oroszok

 

„Fantasztikus este volt. Angoloknak, spanyoloknak, hollandoknak játszottunk." – mondta előadás után Harsányi Attila, aki szerint az előadás hatalmas sikert aratott a fesztiválon. Harsányi Attila és Vihula Mihajlo zenés műsora minden, ami orosz: elsősorban dal és elsősorban Viszockij, és ami mögötte van – lélek és háború és vodka és politika és ember és nyersesség és vicc és magány és Puskin és Dosztojevszkij és Mengyelejev és az utólag szoborba öntött hősi halott Lajka kutya az űrben, és a sor hosszan folytatható. A produkció megmutat valamit abból, mit jelenthet a kissé elkoptatott orosz lélek kifejezés. Hogy mire büszkék az oroszok és mire nem, mitől félnek és mit ünnepelnek, mi szép és mi csúnya, mi hiány és mi nem az.

 

 

süti beállítások módosítása