Tolnay 100 - Rendhagyó természetismeret óra Für Anikóval

Május 6-án, kedden, 15 és17 óra között vehetnek részt az érdeklődők az Örkény Színházban a Tolnay 100 és a környezetvédelem - avagy hogyan tanítjuk a jövő nemzedékét környezettudatosságra című rendezvényen, mely a Tolnay Emlékév keretében valósul meg. 

tolnayklari

 

Ajánló a program elé:

 

Tolnay Klári idén nyáron lenne 100 éves. Ha élne, biztosan ma is érdekelné a környezetvédelem.

 

Vajon mit mondana a szemetelőknek, a felesleges áruk vásárlóinak, a hasznos holmikat kidobálóknak? Méltatlankodna, ahogy életében tette. Biztosan nem rejtené véka alá véleményét.

 

Milyen volt ő? Szókimondó, impulzív, magával ragadó, fenséges jelenség, szerette az állatokat, a természetet, és utálta a környezetkárosítást. Azt vallotta: „Én a fejlődésben, a szépségért, a tisztaságért vívott harcban hiszek."

 

Tolnay Klári alakját eme rendhagyó természetismeret órán Für Anikó színésznő idézi meg, aki „zölden" él, és missziója a környezettudatos nevelés. Ismertségét minden lehetséges fórumon ennek a célnak a szolgálatába állítja. Úgy gondolja, nem csak a környezetet kell védeni, hanem önmagunkat is - azért kell vigyázni a földre, hogy mi, emberek megmaradjunk. 

 

furaniko

 

A rendezvényen a Szent István Általános Iskola és a Váci Utcai Általános Iskola tanulóit is vendégül látják..

 

Hoványi Péter környezetvédelmi mérnök rövid előadása után a Humusz Szövetség foglalkoztatja a gyerekeket. Interaktív programjukon mindennapi ötleteket adnak a környezettudatos életmódra.

 

A programra az sa@orkenyszinhaz.hu e-mailcímen tudnak regisztrálni.

 

süti beállítások módosítása