Rajzolni király! - Gyerekeknek hirdet pályázatot a Vörösmarty Színház

A Vörösmarty Színház rajzpályázatot hirdet Fejér megyei általános és középiskolás diákok számára a Koronázási Ünnepi Játékokhoz kapcsolódóan.

 

A Vörösmarty Színház felhívása:

 

A Koronázási Ünnepi Játékokon felelevenítjük László király korát. Bemutatjuk a szellem emberét, aki fölött angyalok lebegtek, a spirituális alakot, aki ima közben a Földtől is elemelkedett, a Naphőst, aki Szög nevű sámánlován a csillagokig rúgtat fel és legyőzi az Éj fekete erőit, a legendát, akihez csatáiban még évszázadokon át fohászkodtak a magyar seregek, mert hittek abban, hogy László nem halt meg, csak alszik, így, ha szólítják, hatalmas lován elővágtat és egymaga képes vesztésre álló csaták kimenetelét megfordítani.

 

Te milyennek képzeled László királyt, életét és legendás tetteit?


Rajzold le, mert rajzolni király!

 

rajzolni kiraly

A pályázat témája:
László, a legendák királya

 

Korcsoportok:

 - Általános iskolások
 - Középiskolások

 

Iskolai csoportok és egyéni pályázók alkotásait egyaránt várjuk.

 

A pályaművek formai követelményei:

Rajzodat A/3 méretű papírra készítsd el tetszőleges technikával (például vízfestékkel, temperával, zsírkrétával, filctollal, színes ceruzával), és ne felejtsd el a hátoldalára jól olvashatóan felírni az alábbi fontos információkat:

 

 - Neved
 - Melyik iskolába és osztályba jársz
 - Általános iskolásoknak szülő/pedagógus neve, telefonos elérhetősége, e-mail címe
 - Középiskolásoknak telefonos elérhetőség, e-mail cím

 

A nevezés ingyenes.

 

A bírálat módja:

A beérkező pályaműveket egy öttagú zsűri bírálja el.

 

A rajzokat feltesszük a facebook.com/koronazas oldalon a „Rajzolni király!" albumba, ahol a legnépszerűbb, legtöbb szavazatot („Tetszik") kapó kép alkotója különdíjban részesül.

 

Díjak:

A nyertes műveket alkotóik 2014. augusztus 16. és 19. között, a Koronázási Ünnepi Játékokon újraszínezhetik a Fény utcában nagyméretben kifeszített és kontúrokkal előrerajzolt vásznakon.

 

A legjobb alkotásokból zászlókat készítünk, amelyek a Fehérvári Királyok Menetének állandó kísérői lesznek nemcsak ebben az évben, hanem a következő fesztiválokon is.

 

Az alkotókat a zsűri véleménye és a közönség szavazatai alapján a Koronázási Ünnepi Játékok értékes ajándékaival jutalmazzuk.

 

A pályázattal kapcsolatos legfontosabb időpontok:

A pályázat megjelenésének időpontja: 2014. április 28.
A rajzok beérkezésének határideje: 2014. május 23.
(Ezen időpont után nevezéseket már nem fogadunk.)

 

A nyertesek nevét a Koronázási Ünnepi Játékok országos sajtótájékoztatóján hirdetjük ki, valamint felkerülnek weboldalunkra és a fesztivál hivatalos Facebook oldalára is.

 

A közönségszavazatokat előreláthatólag 2014. május 26. és 31. között lehet leadni.

 

A pályázatok benyújtásának módja:

A rajzokat a Vörösmarty Színház portáján (Székesfehérvár, Fő utca 8.) adhatjátok le.

Fotózott, szkennelt, e-mailen vagy postai úton küldött pályázattal nem lehet nevezni.

 

Egyéb feltételek és információk:

A beérkezett pályamunkákat csak akkor tudjuk elfogadni, ha a hátoldalon szerepel az alkotó neve, iskolája, osztálya, a saját vagy szülő/pedagógus telefonszáma, e-mail címe.


Az eredményhirdetést követően a rajzokat nem áll módunkban visszaküldeni.


A pályázat kiírója a Koronázási Ünnepi Játékok népszerűsítésével kapcsolatban jogosult a pályaműveket internetes felületeken, programfüzetekben, egyéb szóróanyagokon felhasználni.


A pályázat kiírója jogosult a pályázat nyerteseit (nevük, iskolájuk feltüntetésével) fotókon, cikkekben, egyéb audiovizuális anyagokban bemutatni.


A pályázat kiírója a pályázat során birtokába kerülő személyes adatokat kizárólag a pályázattal és a Koronázási Ünnepi Játékokkal összefüggő kommunikáció céljából használja, harmadik személy részére nem továbbítja.

 

További információ a jatek@koronazas.hu e-mail címen kérhető.

 

süti beállítások módosítása